Prop de 3.500 persones rebran aquesta setmana la segona dosi de Pfizer

El centre de vacunació es torna a activar i en pocs dies es preveu també iniciar la nova tongada per als ciutadans que amb març van rebre el primer vaccí d’AstraZeneca

Persones fent cua esperan torn per vacunar-se mentre un home es dirigeix a la zona d'espera.
Persones fent cua esperan torn per vacunar-se mentre un home es dirigeix a la zona d'espera. G. P.

L’antiga seu del COEX torna a tenir activitat per avançar en el procés de vacunació. Al llarg d’aquest dijous s’han començat a inocular les segones dosis del vaccí de Pfizer a aquelles persones a qui se’ls havia posat la primera fa tres setmanes. Fins dissabte, està previst atendre unes 3.500 persones. Posteriorment, es continuarà el procés, amb la segona tongada dels vacunats a finals de març amb AstraZeneca.

El centre de vacunació ha tornat a reactivar-se aquest dijous, tal com estava previst. Al llarg dels pròxims dies, han de passar aquelles persones que, ara fa tres setmanes, van rebre una primera dosi de Pfizer. Ara, els toca la segona per completar la pauta de vacunació. D’aquesta forma, es fa un pas més en el procés per immunitzar la població, a l’espera que, al llarg del juny, arribin vaccins suficients d’Espanya, França i Portugal per assolir l’objectiu del 70% de la ciutadania.

Des de bon matí, han anat passant per l’antiga seu del COEX les persones citades. En total, entre aquest dijous i dissabte la previsió és arribar a unes 3.500. Entorn de 1.300 aquest dijous. Se’ls posa els fàrmacs de Pfizer que, ara fa tres setmanes, van arribar al país enviats per Espanya. Això permetrà fer un salt significatiu pel que fa al nombre de ciutadans que tenen la pauta completa. Per ara, s’arriba a persones d’entre 43 i 45 anys, així com altres de més edat que s’havien inscrit més tard al registre però que es consideren especialment vulnerables.  

El centre, però, no tancarà un cop es completi aquesta fase del procés. A partir de la setmana vinent també es posaran més segones dosis. En aquest cas, a les persones vacunades al març amb 15.000 de les 30.000 dosis d’AstraZeneca que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va enviar al país a través del programa Covax.

Per tant, la previsió és que les properes setmanes l’activitat al centre de vacunació sigui intensa. A banda dels vaccins d’AstraZeneca, Salut espera que al llarg del juny arribin partides importants de fàrmacs que donarien una empenta gairebé definitiva al procés. Es dona per fet que, entre altres, Espanya completarà el compromís amb 18.000 vaccins de Pfizer més, a l’espera que es desencalli l’enviament de dosis de Moderna des de França i que s’acabi concretant l’oferiment fet per Portugal ara fa unes setmanes.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending