Primera mort en tres mesos per culpa del coronavirus

Salut ha detectat 23 contagis en les últimes hores i s’han enregistrat 30 altes, deixant la xifra total de casos actius en 340

Comentaris

Cartell de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Cartell de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. Altaveu

Després de setmanes sense haver de lamentar cap defunció a Andorra, la Covid-19 s’ha cobrat una nova víctima. Es tracta d’un home de 95 anys que es trobava ingressat a l’hospital i que hauria perdut la vida per culpa de les complicacions derivades de la malaltia. Des de l’esclat de la pandèmia són 128 persones les que han mort per culpa del coronavirus.

Malauradament, la Covid-19 segueix fent mal. Molt de mal. En aquest cas s’ha de lamentar un nou òbit conseqüència de la malaltia. La víctima és un home de 95 anys que estava a l’hospital. Segons ha pogut saber Altaveu, el seu estat era ja de “final de vida” però les complicacions provocades per la infecció han acabat accelerant el tràgic desenllaç.

És la primera defunció que causa el coronavirus al Principat des d’inicis de maig. Des de llavors, no s’havia hagut de lamentar-ne cap, en gra part gràcies a la vacunació, que ha protegit les persones més vulnerables davant la malaltia. Amb aquesta, ja són 128 les víctimes mortals provocades per la pandèmia a Andorra.

D’altra banda, en les últimes 24 hores el departament de Salut ha detectat 23 contagis nous, seguint la tendència dels darrers dies. Les altes que s’han enregistrat han sigut 30, deixant la xifra de casos actius en 340. Continuen sis persones ingressades a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, havent-hi quatre a planta i dos a l’UCI, un d’ells turista, i ambdós requereixen ventilació mecànica.

El ritme de vacunació continua endavant, sobretot per a les segones dosis. En el dia d’ahir es van administrar únicament quatre primeres, però 1.416 segones. D’aquesta manera, 36.685 persones ja haurien rebut la pauta completa.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending