La primera jornada de vacunació general va administrar 445 dosis a persones majors de 70 anys

Les darreres 24 hores s’han notificat 23 nous casos positius de coronavirus i s’han donat 27 altes; hi ha un pacient a l’UCI més que necessita ventilació mecànica

Una professional del SAAS carrega una xeringa a les instal·lacions de l'antiga plaça de braus.
Una professional del SAAS carrega una xeringa a les instal·lacions de l'antiga plaça de braus. Toni Solanelles

La primera jornada de vacunació oberta a la població en general, i que ara implica especialment les persones fràgils no vacunades durant la primera fase i els majors de setanta anys, va servir, al final, per administrar 445 dosis de la farmacèutica AstraZeneca. Per tant, el ritme va ser una mica inferior al previst. Es pretenien injectar entre 500 i 560 dosis. Cert, però, que hi ha certs escenaris en què la vacuna no es pot posar.

No obstant, a partir de dimarts o dimecres, s’anirà readequant l’agenda per tal que la campanya de vacunació contra la Covid s’acceleri. Sobretot si aquest dilluns, com està previst, arriba el vaccí de Pfizer compromès per Espanya. Si dissabte es van administrar les esmentades 445 dosis desenvolupades per Oxford, també en aquestes 24 hores s’han notificat 23 nous casos positius de coronavirus, que equilibrats amb les 27 altes comunicades fa que hores d’ara hi hagi formalment actius 304 malalts de Covid.

D’aquests contagiats, n’hi ha vint d’hospitalitzats. La xifra no s’ha modificat les darreres hores. Sí, però, que hi ha una persona més ingressada a intensius (UCI) que necessita rebre ventilació mecànica. Així, hi ha dotze pacients a la planta Covid ordinària i vuit a l’UCI, dels quals set necessiten respiració assistida. Des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 11.042 persones i es registren un total de 10.626 altes. El total de defuncions fins a la data és de 112.

A la planta Covid-19 habilitada al Cedre no hi ha cap ingressat mentre que entre la població escolar hi ha onze aules sota vigilància activa -tres totalment confinades i vuit més amb alguns dels seus integrants aïllats i 22 en vigilància passiva. És a dir, que els seus components han d’observar que no tinguin símptomes compatibles amb la malaltia.

Comentaris (1)

Trending