El prestigiós doctor Raimon Miralbell serà l’assessor de Salut en matèria d’oncologia

El ministre Benazet admet que confien que el professor ajudi a convèncer Assandca que la proposta d’instal·lar al país una màquina de radioteràpia no és la més adequada al Principat

El professor Raimon Miralbell.
El professor Raimon Miralbell.

El professor Raimon Miralbell serà l’assessor del Govern en matèria oncològica. El prestigiós metge, “una autoritat mundial” en la matèria, segons ha volgut remarcar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha estat contractat durant un any amb l’objectiu “d’ajudar-nos en la presa de decisions” en aquest àmbit. I, de passada, també es confia que pugui ser també un interlocutor amb l’Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca) i els convenci que instal·lar una màquina de radioteràpia no és l’opció més adequada.

Miralbell és doctor en medicina per la Universitat de Ginebra, on també exerceix com a professor. També s’ha format a altres centres de gran prestigi tant a Europa com als Estats Units. A més, és col·laborador del Centre Europeu de Recerca Nuclear (CERN) i membre del grup de radioteràpia de tumors de l’Organització Europea per la Recerca i el Tractament del Càncer (EORTC). En definitiva, un expert molt reconegut, com ha volgut posar en relleu Benazet.

I serà ell, almenys durant el pròxim any, qui assessori Govern i SAAS en aquesta matèria. Entre altres tasques, “ens ajudarà a millorar els comitès de tumors, farà d’observador, acabarem de completar el registre de tumors i valorarem l’evolució de la tecnologia”.  Per tant, també haurà de donar suport a l’hora de “prendre les millors decisions amb uns tractaments que canvien dia a dia”.

I en aquesta valoració també hi entra la històrica petició que el col·lectiu d’afectats per la malaltia al país: instal·lar una màquina de radioteràpia. Benazet ha insistit que “sempre m’hi he oposat” i ha avançat que, justament, es confia que Miralbell pugui parlar amb Assandca i convèncer l’entitat que aquest aparell no és, ara per ara, la millor solució pel Principat. “Volem una persona de primer nivell per prendre les millors decisions i que sigui l’interlocutor amb Assandca perquè els pugui explicar els pros i contres del model que ells defensen”, ha admès.

Sobre aquest punt, el ministre ha tornat a argumentar el perquè de la seva oposició a una màquina al Principat. “Tenir-la no ens ajudarà; ho farà tenir accés al millor model”, ha afirmat. Ha remarcat, també, que “tenir un equip d’aquest tipus en llocs petits pot fer que la tècnic ano doni els resultats que esperem”. I, en canvi, el que es vol és “garantir la millor eficàcia per a cadascú dels pacients”.

Comentaris (2)

Trending