La preocupació pels brots Covid es trasllada a l’escola de Santa Coloma, amb 26 contagis fins ara

El centre té quatre aules amb tots els alumnes confinats al seu domicili i vuit més amb algun estudiant afectat, metre que es detecta una “estabilització” a Arinsal i al Tarter

L'Escola andorrana d'Andorra la Vella, a Santa Coloma, al fons.
L'Escola andorrana d'Andorra la Vella, a Santa Coloma, al fons. ALTAVEU

El repunt de la pandèmia els darrers dies té una de les seves causes en els brots viscuts al Tarter i a Arinsal. Aquests dos, segons s’ha explicat des de Salut, es troben, ara per ara, estabilitzats. La preocupació, però, es trasllada ara a l’escola andorrana de primera ensenyança d'Andorra la Vella, a Santa Coloma. Al centre ja es pot parlar també de brot amb, fins ara, 26 casos detectats.

La llum d’alarma, doncs, s’ha traslladat cap aquest col·legi que, actualment, té fins a quatre classes amb tots els alumnes confinats al seu domicili. Vuit aules més es troben en situació de vigilància activa parcial. És a dir, amb alguns estudiants aïllats a casa seva. Per tant, aquest brot és responsable de l’empitjorament de les dades d’afectació sobre el sistema educatiu: amb 11 aules totalment confinades i 12 de forma parcial.

El centre educatiu, en segon terme.

Relacionat

Cribratge massiu a maternal i primària de Santa Coloma per la preocupant propagació de la Covid

Davant la situació, la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, ha confirmat que es tirarà endavant un cribratge massiu a tota l’escola, tant a alumnes com a personal docent. Per tant, es té la sensació que les xifres de contagis es poden incrementar en els pròxims dies. Per ara, encara s’està investigant quin pot ser l’origen de la situació. “Estem fent l’estudi epidemiològic i traçant; encara ho hem de veure”, ha apuntat Mas.

La situació al centre educatiu contrasta amb “l’estabilització” que es detecta als brots registrats al Tarter i a Arinsal. Al llarg del cap de setmana, no s’ha diagnosticat cap nou cas que hi estigui vinculat. Per tant, al del poble canillenc el nombre d’afectats es manté en 49 mentre que a la població massanenca segueixen sent 70.

Tot i això, la vigilància es manté. Especialment sobre Arinsal. “Poden sortir més. Encara estem en fase de seguiment”, ha indicat Mas.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending