Premi al servei de radiologia al congrés que va servir per desencadenar la revolució

El SAAS ha fet públic que el cap del departament, que aviat deixarà de ser-ho, ha estat guardonat al curs realitzat a Chicago el passat mes d’abril per la seva presentació

Seara ha estat guardonat per congrés celebrat a l'abril a Chicago.
Seara ha estat guardonat per congrés celebrat a l'abril a Chicago.

El servei de radiologia de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Concretament, el cap del Servei de Diagnòstic per la Imatge, Ángel Seara, ha estat guardonat al Congrès de la ‘Radiological Society of North America’ centrat en la impressió 3D mèdica. El reconeixement ha estat per la presentació que es va dur a terme a Chicago durant els tres dies de decurs de la trobada. Aquests tres dies són, exactament, els que van servir per desencadenar la revolució al departament, i que ha portat a cessar a Seara del lloc que ocupava des de fa gairebé 20 anys.

Es podria dir que el reconeixement té un regust agredolç. Seara ha rebut el primer premi per la seva participació a l’RSNA Medical 3D Printing in Practice Course, celebrat a Chicago del 22 al 24 d’abril. Aquest curs va permetre reunir a professionals mèdics de l’àmbit de la radiologia, per poder col·laborar amb altres metges, tecnòlegs, enginyers i proveïdors del grup durant els debats que es van portar a terme. Així mateix, es van celebrar presentacions de resums educatius i científics (Scientific Abstract), que és on ha estat reconegut el treball realitzat per Seara. També s’ha nomenat la col·laboració d’altres especialistes de la unitat com Júlia Falces, Efrem Gómez, Elisa Sáez, Xavier Jiménez i Sònia Rodríguez.

Àngel Seara durant una sessió clínica.

Relacionat

Revolta al servei de radiologia de l’hospital

Tot i que, com ha indicat el SAAS en una piulada, és motiu d’orgull, també té un rerefons amarg. Durant aquest congrés es va donar la revolta al servei de radiologia de l’hospital. Alguns especialistes, concretament quatre, van aprofitar l’estada de Seara a Chicago per traslladar les seves queixes a la direcció. Les acusacions, que afirmaven maltractament professional, van portar al cap del departament a apartar-se del càrrec que ha ocupat les darreres dues dècades. Fins i tot, s’ha apartat definitivament del SAAS.

Aquest reconeixement podria ser una mostra de la bona feina que, aparentment, feia Seara a radiologia. De fet, segons ha pogut saber l’Altaveu, des de la direcció, i després de l’enrenou, s’ha intentat convèncer al professional de no deixar el seu càrrec. El motiu principal, que era un valor important per a l’hospital. Tot i això, Seara no s’hauria deixat, i no tindria cap intenció de replantejar-se la seva decisió. De moment, no ha transcendit que hi hagi cap substitut per al lloc, ni quin serà el procediment per establir-lo.  

 

Etiquetes

Comentaris

Trending