Pràcticament 200 casos actius en una jornada amb 41 contagis

L’OMS ha alertat sobre el creixement exponencial del coronavirus a Europa, però el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, s’ha mostrat tranquil amb la situació actual del país

Façana de l'hospital.
Façana de l'hospital. Toni Solanelles

L’Organització Mundial de la Salut posava avui l’alerta a Europa sobre un creixement exponencial dels casos de coronavirus. Aquesta onada hivernal, que ja s’esperava que succeís, ha deixat en les últimes 24 hores fins a 41 nous contagis a Andorra. D’aquesta manera, els casos actius s’han enfilat fins als 199, una xifra que ja feia moltes setmanes que s’havia deixat enrere. Tot i això, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, s’ha mostrat tranquil avui a una compareixença pública, tot exposant que “mentre les persones estiguin vacunades, els rebrots creixeran a menor velocitat”.

Ahir Benazet posava el punt de mira en l’activitat escolar com a motiu principal dels repunts que s’estan donant. Avui, ho fa en l’estacionalitat, “l’hivern a Andorra és molt fred i ens concentrem molt en espais tancats”. Per a frenar l’escalada de contagis, que s’han multiplicat d’una manera força notable en sols 24 hores (han passat de cinc a 41), ha recomanat que “es mantinguin les normes, que serveixen per garantir la mínima transmissió”.

De moment, la situació sanitària se situa pràcticament 200 casos actius (199) i únicament cinc altes en les darreres hores. Resten quatre persones ingressades a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, una d’elles a l’UCI amb ventilació mecànica. Pel que fa a la població escolar, han disminuït les aules en vigilància activa, passant de 20 a 12, dues en total i 10 en parcial. D’altra banda, han crescut les que es troben en vigilància activa, amb un total de 19.

En aquestes darreres 24 hores no s’ha posat cap dosi de vacunes. Benazet ha insistit en la importància de “seguir vacunant-nos”. Ha explicat que, actualment, Andorra s’aproxima al 80% de la població immunitzada (77,6%), però que l’ideal per a obtenir “millors resultats” és aproximar-se al 85-90%. “Els rebrots més forts a Europa s’estan donant en països on l’índex de vacunació de la població és molt baix i el sistema s’està col·lapsant”, ha apuntat el ministre.

Comentaris (10)

Trending