El positiu de Riva trastoca l’agenda de Govern i el viatge d’Espot a la COP26

El cap de l’executiu ja no ha participat aquest divendres en la cloenda de la Trobada Empresarial i ha cancel·lat el seu desplaçament a la Conferència de Nacions Unides sobre el canvi climàtic

Espot i Riva, durant un acte conjunt.
Espot i Riva, durant un acte conjunt. SFGA/J.A.VILADOT

El positiu de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha fet saltar pels aires bona part de l’agenda governamental dels pròxims dies. El fet que la majoria de membres del gabinet, inclòs el mateix cap de l’executiu, Xavier Espot, hagin de romandre sota vigilància passiva, obligarà a reduir la seva interacció social. Una primera conseqüència és l’anul·lació del viatge a Glasgow per participar en la Conferència de Nacions Unides sobre el canvi climàtic.

I és que bona part del Govern haurà de seguir, els pròxims dies, el protocol sanitari marcat en aquests casos. El fet que tots ells hagin rebut una doble dosi de vacuna fa que els experts considerin que el risc de contagi és baix. Però existeix. Més quan la gran majoria d’ells va mantenir un contacte estret amb Riva durant la reunió del gabinet celebrada dimecres. Les excepcions van ser el titular de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo; i el de Turisme, Jordi Torres, que es trobaven de viatge. Tampoc hi va assistir el ministre de Sanitat, Joan Martínez Benazet.

En tot cas el protocol és clar. Aquells que van estar en contacte amb Riva, hauran d’actuar amb més precaució els pròxims dies. Així, hauran d’evitar actes i trobades sense mascareta i reduir la interacció social. Se’ls aconsella també evitar els llocs especialment concorreguts, malgrat que duguin mascareta.

La ministra Riva, dimecres, durant el discurs en el Dia de la cultura.

Relacionat

La ministra de Cultura i deu persones més donen positiu de coronavirus les darreres hores

I seguint aquesta directriu, el primer acte que ha saltat de l’agenda ha estat la participació de Xavier Espot a l’acte de cloenda de la 32a Trobada Empresarial del Pirineu. El cap de Govern havia d’intervenir, juntament amb la ministra espanyola de Ciència i Innovació, Diana Morant. No serà pas l’únic.

De fet, el mandatari havia de viatjar aquest cap de setmana cap a Glasgow. A la capital escocesa se celebra la setmana vinent la Conferència de Nacions Unides sobre el canvi climàtic, la COP26. El Govern volia tenir la representació més elevada possible, però finalment, no podrà ser. Ara, s’està acabant de determinar qui viatja definitivament amb la intenció, això sí, de mantenir una representació “al més alt nivell possible”. De la mateixa manera, s’estan revisant els actes que tenien presència dels membres del Govern dels propers dies per adaptar-se a aquesta vigilància passiva.

L’avís de precaució, però, no ha arribat a temps per evitar un acte previst amb una ministra aquest divendres a la tarda. Sílvia Calvó, amb mascareta, tot s’ha de dir, ha estat present en la inauguració de la novena mostra de productes agrícoles i artesans del Pirineu, que se celebra al centre comercial Illa Carlemany.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending