Un brot de Covid a l’Escola andorrana d’Escaldes ‘obliga’ a cribrar tots els alumnes de sisè

En les darreres 24 hores s’han notificat tretze contagis més, que fan incrementar en vuit els malalts actius de coronavirus

Accés esglaonat a l'Escola andorrana d'Escaldes.
Accés esglaonat a l'Escola andorrana d'Escaldes. Toni Solanelles

Un petit brot de Covid detectat al tomb de l’Escola andorrana de maternal i primera ensenyança d’Escaldes, i especialment lligat al sisè curs de primària, ha portat les autoritats sanitària a decidir cribrar tots els alumnes d’aquest curs i centre. Aquest és l’element epidemiològic més rellevant que s’ha donat les darreres 24 hores, en què s’han notificat tretze contagis nous.​

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha explicat que la decisió de cribrar els alumnes de sisè de primària de l’escola escaldenca s’emmarca en la voluntat de “reforçar la fase preventiva”. El cribratge es farà aquest mateix dijous. A l’escola s’hi han detectat, per ara, catorze casos positius. Això ha fet que hi hagi cinc classes amb alteracions.

Per ara hi ha catorze positius i cinc aules amb alteracions al centre de maternal i primera ensenyança escaldenc

Es mantenen, per ara en el conjunt del país, les vuit aules que hi ha des dels darrers dies amb confinaments. Quatre classes estan totalment aïllades (tres a Escaldes i una a l’andorrana de primera ensenyança d’Ordino) i quatre més (novament dues a Escaldes, una d’FP i una de l’Agora School) tenen alguns dels seus integrants a casa.

Amb les darreres infeccions detectades, però alhora amb les cinc altes notificades, el nombre de malalts actius s’ha incrementat en cinc casos més, fins als 65, sense que hi hagi, sortosament, ni cap hospitalització ni, menys encara, defuncions. Jover ha destacat que les dades actuals mostren una “bona situació” de la pandèmia. La xifra total de casos des de l’inici és de 15.153 persones i es registren un total de 14.958 altes. Des de l’inici del pla de vacunació ja s’han administrat 103.595 vacunes –53.485 primeres dosis, 49.892 segones i 218 terceres–.

Etiquetes

Comentaris

Trending