Petit augment dels contagis, amb 225 la darrera setmana

El nombre de casos actius se situa en 312 i el Govern decideix mantenir sense canvis les mesures excepcionals que encara continuen vigents

Comentaris

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

La situació de la Covid-19 al Principat continua en la mateixa línia que les darreres setmanes, tot i que hi ha hagut un petit augment dels contagis, amb 225 els últims dies. El nombre de casos actius s’ha situat a 312. De moment, el Govern ha decidit prorrogar les mesures sanitàries actuals, fins al proper 22 de juny.

El ministre Portaveu, Eric Jover, ha fet l’habitual repàs a l’evolució de la pandèmia, i ha assegurat que es troba en un moment estable. La darrera setmana s’han detectat 225 contagis, que tot i ser més que l’anterior, continua dintre de la línia que està sent habitual últimament. Així mateix, resten dues persones ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i cap a l’UCI. Això demostra la poca afectació sanitària que té la variant actual. Tampoc no hi ha cap aula afectada per vigilància, ni activa ni passiva.

Tot i la relativa bona situació, el Consell de Ministres ha aprovat sol·licitar al Consell General una nova pròrroga per facultar al Govern a establir mesures restrictives o excepcionals per a protegir la salut pública durant la pandèmia. De moment, s’ha considerat necessari mantenir les restriccions actuals durant un període més prolongat. Per aquest motiu, s’espera que es pugui prorrogar de nou per a dos mesos la facultat temporal.

Etiquetes

Comentaris

Trending