El personal del SAAS retreu al comitè d’empresa “falta de comunicació” sobre el conveni col·lectiu

En general hi ha “satisfacció moderada” amb l’acord assolit i que ja és vigent, encara que els treballadors de l’hospital també consideren que “falten moltes coses”

Presentació pública del conveni que s'ha exposat aquest dijous en assemblea.
Presentació pública del conveni que s'ha exposat aquest dijous en assemblea. Toni Solanelles

Conscients que no hi pot haver mai unanimitat en un cantó o en un altre, la coincidència majoritària entre el personal del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) en relació amb la negociació del conveni col·lectiu és que s’ha trobat a faltar una major interacció entre el comitè i els treballadors que representaven davant l’empresa. La legislació andorrana no estableix ni com a preceptiva ni menys encara vinculant la consulta als empleats per validar qualsevol pacte empresarial.

El conveni col·lectiu, de fet, ja està en vigor. Ja era vigent quan aquest dijous a la nit els responsables del comitè, amb Montserrat Nazzaro de forma provisional al capdavant (hi ha d'haver noves eleccions en breu), han exposat als treballadors que han volgut acudir a l’assemblea el resultat de les negociacions. L’acte, segons que han explicat fonts presents a la reunió, va esdevenir molt feixuc. I els representants del comitè es van escudar en el fet que el document havia estat facilitat a la intranet del SAAS per justificar que la informació s’havia facilitat.

Presentació del conveni col·lectiu del SAAS.

Relacionat

Sis-cents sanitaris milloraran un 5% el sou base abans de final d’any amb el primer conveni del SAAS

Però segons les fonts, “no es tracta d’això, ha faltat ‘feedback’, hi ha hagut poca comunicació” entre les parts. I això es refereix, insisteixen els consultats, al fet que el comitè no ha anat fent trobades parcials per anar exposant l’evolució de les converses amb l’empresa. “Certament, cap negociació no és fàcil i representar un col·lectiu tan nombrós no és gens senzill”, però “calia haver consultat una mica més el personal abans de tancar res”.

El SAAS ja té el conveni vigent.

Relacionat

El salari base mensual del personal del SAAS se situa entre 1.295 i 4.437 euros

Si s’agafen dades fredes com el fet que tres de cada quatre reivindicacions plantejades han estat totalment o parcialment acceptades per l’empresa, el balanç hauria de ser positiu. I, de fet, segons les fonts, hi ha una “satisfacció moderada”. Però també està clar que s’ha de veure com es va implementat tot allò que necessita un desenvolupament i també és evident, segons les fonts, que “ens falten moltes coses”.

Comentaris (11)

Trending