El personal antimediació del transport sanitari considera “impossible” un pacte per a un conveni

Els representants sindicals han signat aquest matí el document de finalització sense èxit del procés i recorden que l’empresa “no està complint ni els mínims establerts en el plec de bases”

Una ambulància d'ATS en ple servei.
Una ambulància d'ATS en ple servei. Toni Solanelles

El personal que s’oposava al procés de mediació en la concessió del transport sanitari i que va votar en contra de la proposta considera que “serà impossible” que en un futur hi pugui haver acords o convenis perquè aparentment “l’empresa no té solvència econòmica”, segons que han assegurat els treballadors que es mantenen oposats a l’esmentada proposta. Els representants sindicals han procedit aquest matí a signar la finalització sense èxit del procediment proposat pel ministeri de Salut i el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS).

Els treballadors més crítics amb la situació que es viu en el transport sanitari esperen que hi hagi canvis a partir de la intervenció de l’administració, a la qual li recorden que es tracta d’un conflicte laboral sinó, a parer dels esmentats empleats, d’un conjunt d’incompliments. En tot cas, els treballadors no tenen intenció de portar l’afer a la Justícia perquè “si denunciem, el judici trigarà quatre i la concessionària, mentrestant, farà el que voldrà”. Per al personal antimediació, “el problema és que a dia d’avui segueixen sense complir la contractació SAAS; no està coberta la base de Ransol ni una localitzable externa. I tenen mitjans per cobrir-ho perquè ara la plantilla és de 26 treballadors i gent extra”.

Les mateixes fonts sindicals han assegurat que a dia d’avui, al personal “només ens estan respectant aquest mes d’agost la setmana curta i setmana llarga, però encara no ens han pagat les hores de l’any passat i les variables de vacances”. En aquest sentit, els treballadors consultats s’han demanat “com voleu que hi hagi conveni si l’empresa no compleix els mínims i en diverses ocasions que vam intentar negociar un conveni, l’empresa ens va comunicar que haurien de demanar una ajuda econòmica al ministeri… que el ministeri no els la donarà?”.

Etiquetes

Comentaris

Trending