Pendents també d’Espanya i França per saber quan Andorra podrà disposar de vacunes

Martínez Benazet al·ludeix al “compromís” que hi ha amb els dos països veïns per poder disposar de dosis per immunitzar la població però reconeix que “no depèn de nosaltres”

Diversos laboratoris ultimen vacunes.
Diversos laboratoris ultimen vacunes. ARXIU

La dependència econòmica de França i Espanya ho és també a nivell mèdic. Ara mateix no està gens clar quan Andorra podrà rebre vacunes per començar a immunitzar la població de forma artificial contra la Covid. El Principat està pendent, d’una banda, de les autoritzacions que dicti l’Agència Europea del Medicament en relació a quines vacunes es poden administrar i, de l’altra, que els dos països veïns facilitin al Principat una petita part de les dosis que els pertoquen.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, després d’una significativa mirada al cap de Govern, Xavier Espot, ha afirmat en ser demanat per l’arribada de les vacunes al Principat, vist que el titular de Sanitat espanyol, Salvador Illa, ha afirmat que es començarà a administrar les dosis el 4 o el 5 de gener, que “així que ells comencin, nosaltres no podrem trigar massa”. No obstant això ha recordat que “no depèn de nosaltres” perquè les dosis que ara rebran Espanya i França pertanyen a la quota procedent de la Unió Europea (UE).

Sí que és cert que hi ha un “compromís” del Principat amb els dos països veïns per tal que aquests facilitin una quantitat de dosis suficients per poder vacunar en diferents trams tota la població del país. Martínez Benazet s’ha referit en diferents ocasions durant la resposta a “les relacions que tenim” i el “contacte fluid amb les dues administracions” com a garantia que ben aviat arribaran vacunes.

Etiquetes

Comentaris

Trending