La pandèmia segueix en franca remissió: només dos positius en les darreres 24 hores

El nombre de casos actius viu un altre descens significatiu i es queda en 123, a prop de poder trencar per primer cop des del juliol de l’any passat la barrera del centenar

Un dels accessos a l'hospital de Meritxell.
Un dels accessos a l'hospital de Meritxell. G. P.

La pandèmia continua en una franca remissió a Andorra. Tots els indicadors segueixen a la baixa, com evidencien les darreres dades fetes públiques des de Salut. Així, en les darreres 24 hores només s’han diagnosticat dos positius més, al mateix temps que es redueix de forma important els casos actius, que a poc a poc s’aproximen a quedar per sota del centenar.

L’avenç de la campanya de vacunació, que ara al juny ha de ser encara més significatiu, i l’arribada de la calor, en la qual el coronavirus no ho té tan fàcil per expandir-se, estan permetent guanyar, ara sí, la guerra a la Covid-19. Fa setmanes que els indicadors mantenen una clara i constant reducció i aquest dimarts no és pas una excepció. De fet, la xifra de nous contagis és gairebé de rècord: tot just 2 entre dilluns i dimarts.

Per tant, el total de persones infectades al Principat se situa en 13.729 . D’aquestes, 13.479 han superat la malaltia. 21 d’elles han rebut l’alta en les darreres hores. Això permet una nova davallada significativa dels casos actius: de 142 a 123. Per tant, a poc a poc s’apropa l’opció de trencar la barrera del centenar. D’aquests, només tres -un menys que dilluns- es troben ingressats a l’hospital de Meritxell, tots ells a planta. L’UCI continua sense pacients Covid.

També són bones les xifres al sistema educatiu. Només una classe es troba totalment confinada. En dos grups més, hi ha algun alumne aïllat al seu domicili. Sobre set aules més es fa vigilància passiva.

Etiquetes

Comentaris

Trending