La pandèmia es manté estable en la recta final d’una nova fase de vacunació

Les darreres hores s’han notificat més altes (44) que nous contagis (34) i en conseqüència el nombre de malalts actius es torna a allunyar una mica més del mig miler

Una sanitària administra una vacuna dins d'un dels 'box de campanya' del centre de vacunació.
Una sanitària administra una vacuna dins d'un dels 'box de campanya' del centre de vacunació. Toni Solanelles

Anades i vingudes. Però de poc calat. Per tant, i de moment, la pandèmia sembla estabilitzada al Principat en la recta final d’una nova fase de vacunació. En principi aquest diumenge s’haurien d’acabar d’administrar les dosis previstes d’aquelles que va enviar l’OMS en el marc del projecte Covax. Les darreres hores s’han notificat més altes (44) que nous contagis (34) i, en conseqüència, el nombre de malalts actius es torna a allunyar una mica més del mig miler. Segons la darrera actualització sanitària són 479 els contagis que hi ha registrats hores d’ara.

La xifra total de contagis des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 12.805 persones i es registren un total de 12.203 altes. El total de defuncions fins a la data és de 123. Per tant, i sortosament, les darreres hores no hi ha hagut moviments. Tampoc n’hi ha hagut pràcticament a nivell d’hospitalització. Per tant, també en aquest sentit hi ha estabilització. Actualment hi ha 479 casos actius, ja s’ha dit, dels quals catorze persones (una menys que ahir) resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i deu (una més) a l’UCI –7 de les quals requereixen ventilació mecànica. A la planta del Cedre no hi ha cap ingressat perquè de moment no es vol habilitar aquest espai per a usos Covid.

Durant la jornada d’ahir es van administrar 1.183  dosis. Des de l’inici del pla de vacunació ja s’han administrat 25.262 dosis, la major part, però, primeres inoculacions. Finalment, pel que fa a la població escolar, hi ha 18 aules sota vigilància activa –cinc total i tretze parcial– i hi ha quatre aules sota vigilància passiva. També en aquest àmbit de la gestió de la crisi sanitària durant el cap de setmana no hi ha hagut importants moviments.

Comentaris

Trending