Padrins denuncien que Govern els ‘força’ a tenir cura d’infants contagiats amb el perill que suposa

El decret sobre les prestacions econòmiques per fer-se càrrec de menors que s’hagin de confinar deixa sense ajut aquells que tenen parents de segon grau que els puguin atendre

Un avi amb el seu net.
Un avi amb el seu net. ARXIU

Una part de la gent gran del país s’enfila per les parets amb la constatació que el reactivat decret que estableix prestacions econòmiques per aquells progenitors que hagin de deixar d’anar a treballar per poder-se fer càrrec dels seus fills confinats els impedeix aquest ajut si tenen un parent de segon grau que pugui tenir cura de l’infant. Això vol dir que si un tiet o un avi del menor el pot atendre, ja no es té dret a la prestació. En essència, entenen els padrins, s’està ‘forçant’ des de Govern per tal que gent d’edat normalment avançada s’exposi al virus en un moment d’alta incidència.

Diverses persones han contactat amb l’Altaveu per denunciar que s’està posant en risc i s’està fent un flac favor amb un sector de la població que la pròpia administració reconeix que és la més vulnerable i per això ha estat la primera en injectar-li la tercera dosi de la vacuna contra la Covid. Les fonts consultades han mostrat el seu malestar i indignació amb un fet “que no té cap mena de lògica” perquè “se’ns exposa d’una manera molt evident quan, segons tots els consensos internacionals, la gent gran és la més vulnerable”.

El Govern ha modificat aspectes de la prestació per tenir cura de fills confinats.

Relacionat

Els pares amb fills confinats per contagi poden demanar ja l’ajut per tenir cura dels menors

Les mateixes persones que han posat de relleu la situació han recordat que fa setmanes que “el Govern està alertant que els infants, que no se’ls ha pogut vacunar, són el principal vector de transmissió” i, davant d’això, i quan un menor s’ha de confinar perquè és positiu de Covid o és contacte d’un positiu i, per tant, té risc ‘haver-se contagiat, els pares “no poden tenir accés a la prestació” si “resulta que l’avi o l’àvia se’n pot fer càrrec. I així és com alguns padrins ens acabem infectant” amb el perill que suposa per a una persona de la tercera edat, especialment si té alguna altra patologia que no l’impedeix fer una vida normal, agafar una malaltia que no se sap encara del cert quina reacció pot acabar generant.

Comentaris (14)

Trending