Un pacient més a l’hospital però un menys ingressat a l’UCI

En les darreres hores Salut ha detectat tot just 27 positius, fet que manté el relatiu control de la pandèmia, a la vegada que segueixen baixant els casos considerats actius

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

Cara i creu en l’actualització de les dades hospitalàries vinculades a la pandèmia del coronavirus. Per un costat, hi ha un pacient menys ingressat a la unitat de cures intensives, ja que ha pogut passar a planta. En el cantó negatiu de la balança, el balanç de persones internades al centre sanitari per culpa de la Covid-19 ha patit un lleuger increment: un més en comparació amb divendres.

Així es desprèn de les dades compartides pel SAAS a través de les xarxes socials. Així, en total de pacients a l’hospital se situa aquest dissabte en 19. És a dir, un més que divendres.

Les 35 altes de les darreres hores ajuden a una nova davallada dels casos actius, que estan a punt de caure per sota dels 300, un nivell que no es veia des d'agost

D’aquests, tretze es troben a planta. Un d’ells és el nou ingrés. L’altre, una persona que, fins ara, es trobava a l’UCI. El seu estat ha millorat i ha pogut sortit del servei de màxima vigilància. A aquesta unitat es mantenen sis pacients, tots ells connectats a un respirador.

Pel que fa a l’evolució de la pandèmia, es manté l’estabilitat. Aquest dissabte, Salut ha comunicat tot just 27 nous positius. Per tant, en la línia de les darreres setmanes. Això eleva fins a 10.849 el total de persones que, des de l’esclat de l’emergència sanitària al març de l’any passat, s’han contagiat amb el coronavirus. D’aquestes, 10.429 han obtingut l’alta, 35 en les últimes hores.

Això, de retruc, també permet una nova caiguda dels casos considerats actius. Hi ha vuit menys i, per tant, tot just 310, a prop ja de trencar la barrera dels 300, fet que no succeïa des de l’agost.

Al sistema escolar, es mantenen sis aules amb algun alumne confinat a domicili. Cap d’elles, però, té una afectació total. On hi ha una considerable millora és el nombre de classes sota vigilància passiva, que baixen de les setze de divendres a tot just quatre.

Pel que fa a la campanya de vacunació, s’està a punt de concloure la segona tongada de dosis de Pfizer. 21 es van posar al llarg del divendres.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending