L’OMS preveu que es contagiï el 50% de la població europea en un mes

El director de la regió de l’entitat, Hans Kluge, ha assegurat que encara és aviat per tractar la Covid-19 com a una malaltia endèmica

Una noia col·locant-se la mascareta.
Una noia col·locant-se la mascareta. ARXIU

L’òmicron té un ritme de contagi molt més elevat que altres variants, i és un fet que ja s’havia alertat des de diferents institucions arran la seva aparició. Aquest dimarts, el director de l’oficina regional per a Europa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Hans Kluge, ha assegurat que si es manté el volum d’infeccions, el 50% de la població europea s’haurà contagiat en un marge d’un mes. D’altra banda, segons han informat diversos mitjans espanyols, també ha destacat que encara és força aviat per tractar la Covid-19 com a una malaltia endèmica.

Kluge ha alertat que, si es manté el ritme de contagi que ha iniciat l’òmicron, la meitat de la població europea s’haurà infectat amb la variant en un marge d’entre sis i vuit setmanes. Tot i això, ha volgut puntualitzar que s’ha de ser “molt previngut amb les previsions sobre el futur”, remarcant que la Covid-19 ja ha sorprès diverses vegades amb la seva evolució i que no es pot avançar exactament el que passarà.

Tota aquesta incertesa, sumada a la situació dels hospitals arreu d’Europa, preocupen especialment a l’OMS. Per tant, Kluge ha afirmat que aquests aspectes fan que sigui molt prematur parlar de la Covid-19 com a malaltia endèmica. És a dir, encara no es pot comparar a una grip, per exemple. De moment, Kluge ha insistit a continuar protegint als grups vulnerables i al personal sanitari. A més, ha destacat la importància de mantenir les escoles presencials, pel benestar mental i educacional dels nens i les nenes.

Des de l’OMS també han volgut remarcar la importància de la vacunació per tal de continuar combatent la pandèmia. La responsable d’emergències, Catherine Smallwood, ha afirmat que l’evolució de la malaltia dependrà molt de “les accions que prenem de forma col·lectiva a Europa i a tot el món”. En aquest sentit, Kluge ha volgut remarcar l’afectació més greu que té la variant òmicron en aquelles persones no vacunades, i el perill més elevat d’ingrés hospitalari.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending