Kluge ha alertat que, si es manté el ritme de contagi que ha iniciat l’òmicron, la meitat de la població europea s’haurà infectat amb la variant en un marge d’entre sis i vuit setmanes. Tot i això, ha volgut puntualitzar que s’ha de ser “molt previngut amb les previsions sobre el futur”, remarcant que la Covid-19 ja ha sorprès diverses vegades amb la seva evolució i que no es pot avançar exactament el que passarà.
Tota aquesta incertesa, sumada a la situació dels hospitals arreu d’Europa, preocupen especialment a l’OMS. Per tant, Kluge ha afirmat que aquests aspectes fan que sigui molt prematur parlar de la Covid-19 com a malaltia endèmica. És a dir, encara no es pot comparar a una grip, per exemple. De moment, Kluge ha insistit a continuar protegint als grups vulnerables i al personal sanitari. A més, ha destacat la importància de mantenir les escoles presencials, pel benestar mental i educacional dels nens i les nenes.
Des de l’OMS també han volgut remarcar la importància de la vacunació per tal de continuar combatent la pandèmia. La responsable d’emergències, Catherine Smallwood, ha afirmat que l’evolució de la malaltia dependrà molt de “les accions que prenem de forma col·lectiva a Europa i a tot el món”. En aquest sentit, Kluge ha volgut remarcar l’afectació més greu que té la variant òmicron en aquelles persones no vacunades, i el perill més elevat d’ingrés hospitalari.
Comentaris (1)