L’OMS decreta la fi de l’emergència internacional per la Covid-19

L'organisme considera que la malaltia, detectada fa més de tres a anys a Wuhan, "és un problema de salut que no constitueix una preocupació internacional"

Comentaris

Una tècnica del servei d'epidemiologia treballant en la detecció de variants de la Covid.
Una tècnica del servei d'epidemiologia treballant en la detecció de variants de la Covid. saas

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha decretat la fi de l'emergència internacional per la covid-19, més de tres anys després -concretament 1.221 dies- que es detectessin els primers casos a la ciutat de Wuhan, a la Xina. En un comunicat publicat aquest divendres, l'organització considera que la malaltia continua sent "un problema de salut", però afegeix que no constitueix "una emergència de salut pública i preocupació internacional". 

En aquest sentit, defensa que ara és moment d'una "transició" per tal d'impulsar mecanismes de gestió sanitaris centrats a fer front al virus "en el llarg termini". Des de principis d'any, la xifra de contagis de covid i morts reportades s'ha anat reduint a nivell global. En l'última setmana de l'abril, l'OMS va confirmar 630.000 casos arreu del món i 3.500 morts, quan al gener se superaven els 1.300.000 positius i els 14.000 morts, en part a causa de l'onada a la Xina.

El director general de l'OMS, Tedros Adhanom, ha explicat que "és un moment de celebració, però aquesta tragèdia no hauria d'haver estat així". Sobre aquesta qüestió, ha afegit que "tenim les eines i la tecnologia per a preparar-nos millor per a les pandèmies, per a detectar-les abans, per a respondre més ràpid i per a mitigar el seu impacte". Ha manifestat que "ha estat molt més que una crisi sanitària. Ha causat greus trastorns econòmics, aturant els viatges i el comerç, tancant negocis i enfonsant a milions de persones en la pobresa".

Adhanom ha afegit que "també ha causat agitació social, amb fronteres tancades, moviments restringits, escoles tancades i milions de persones experimentant solitud, aïllament, ansietat i depressió". Finalment, ha demanat mantenir-se alerta perquè "mentre parlem, milers de persones a tot el món lluiten per les seves vides en unitats de vigilància intensiva".

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending