Òmicron força Catalunya a recuperar el toc de queda i tancar de nou l’oci nocturn

La nova variant ha desbocat els contagis i la Generalitat vol aplicar dures mesures, que també inclouen limitar a deu persones les reunions i reduir els aforaments a l’interior de restaurants, comerços o gimnasos

Comentaris

El conseller català de Salut, Josep Maria Argimon.
El conseller català de Salut, Josep Maria Argimon.

Catalunya aplicarà importants restriccions vista l’arribada de la variant Òmicron. Entre altres mesures, la Generalitat preveu recuperar el toc de queda i una considerable reducció dels aforaments als locals públics, com ara restaurants, bars o gimnasos. També es limitaran a deu persones les trobades. Al mateix temps, s’obliga a tancar, novament, l’oci nocturn.

Òmicron ja està molt estesa a Catalunya. I això ha forçat el govern que encapçala Pere Aragonès a endurir de forma estricta les mesures per intentar frenar la sisena onada del coronavirus. A l’espera de l’aval que ha de donar el Tribunal Superior de Justícia, la Generalitat vol que a partir de divendres les reunions es limitin a un màxim de deu persones i recuperar el toc de queda nocturn, entre la una i les sis de la matinada.

Des del Govern català es justifica la decisió pel desbocament de contagis que s’ha detectat els darrers dies. “S’han doblat en una setmana”, ha lamentat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

Un dels sectors més afectats per les restriccions tornarà a ser l’oci nocturn. Haurà de tornar a tancar, quan tot just havia reobert a l’octubre, funcionant les darreres setmanes amb passaport Covid. A la restauració, l’aforament quedarà reduït al 50% a l’interior. A la cultura, gimnasos i comerç també hi haurà limitació: al 70%.

“És urgent i imprescindible reduir la mobilitat i la interacció social entre persones que o són grups bombolla”, ha explicat la portaveu del govern català, Patrícia Plaja. Per la seva banda, Argimon ha recordat que “el dia que vam tenir més contagis va ser el 10 de juliol, amb poc més de 10.000”. En canvi, per aquest dilluns s’espera que “superarem aquesta dada”.

Comentaris (1)

Trending