L’Òmicron dispara els casos actius de coronavirus i porta un petit degoteig d’hospitalitzacions

Els tres darrers dies s’han notificat més de mil nous contagis, el que fa que el nombre de malalts per la Covid continuï batent rècords, amb 26 persones ingressades al centre hospitalari

Òmicron ben aviat serà predominant al Principat.
Òmicron ben aviat serà predominant al Principat. ARXIU

L’Òmicron continua fent estralls. Ara de veritat i, per sort, sense incrementar de forma molt significativa la pressió sanitària. Les darreres 72 hores -del 31 de desembre al 2 de gener- s’ha notificat més de mil nous contagis, que fa que el nombre de malalts actius continuï creixent de manera molt significativa i siguin ara ja 3.144. D’aquests, n’hi ha 26 que estan hospitalitzats.

Les dades ofertes aquest migdia per la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, confirmen la presència de la variant més infectiva i transmissible fins ara del coronavirus. També evidencien les dades que no és especialment greu en la majoria de casos. Sia com vulgui, hi ha ara 562 malalts més que divendres. Les defuncions, sortosament, es mantenen en 140. Però s’han notificat 1.032 infeccions noves entre divendres i diumenge, tots dos dies inclosos.

En concret, divendres es van notificar 357 casos nous, dissabte, primer dia de l’any, se’n van comunicat 334. I aquest diumenge es van notificar 341 casos. Tot plegat fa que s’hagin constatat fins ara i des de l’esclat de la pandèmia fins a 24.502 infeccions per alguna de les variants de la Covid. S’està en un “punt àlgid de la incidència de l’Òmicron”, ha reconegut Helena Mas durant la seva compareixença.

Hi ha cinc persones hospitalitzades més que divendres. I tres més que necessiten ventilació mecànica. De forma desglossada, hi ha dotze pacients ingressats a la planta Covid -tres més que divendres- i catorze a l’UCI. Divendres n’eren dotze, nou de les quals intubades. Actualment, necessiten suport per a respirar dotze dels hospitalitzats a intensius.

Mas ha explicat també que durant el cap de setmana no s’ha vacunat i que es mantenen 34 classes -de moment no hi ha cap protocol establert per al retorn a l’escola- amb algun tipus de vigilància, encara que cap de forma activa. És a dir, sense confinats. Totes les persones afectades  en l’entorn escolar han de fer vigilància passiva.

Comentaris (2)

Trending