L’obligació de dur mascareta ‘es cobra’ dues-centes infraccions

Més de la meitat dels expedients en curs s’han iniciat per no portar la protecció facial

Un rètol del comú d'Andorra la Vella que deixa clar que la mascareta és obligatòria.
Un rètol del comú d'Andorra la Vella que deixa clar que la mascareta és obligatòria. Toni Solanelles

Més de la meitat de les constatacions d’infracció en relació amb el decret d’ús obligatori de la mascareta tenen a veure amb el fet que els ciutadans, al carrer, a la via pública, no duguin a sobre la protecció facial. Ni posada ni sense posar. Des del 15 de juliol, quan es va iniciar l’obligació de portar posada la mascareta en determinats moments i llocs de l’activitat diària, s’han constatat 195 infraccions. Com que les xifres no recullen encara els expedients oberts aquest divendres, es passarà dels dos-cents en quinze dies.

No vol dir que totes les infraccions constatades acabin en sanció -cent euros el fet de no dur o no dur adequadament la mascareta el primer cop que s’enxampa algú-, perquè és el ministeri de Salut qui ha de fer l’oportuna valoració i, obrant en conseqüència, decidir si imposa efectivament la multa o no ho fa. A més, en tractar-se de la via administrativa encara es pot recórrer als tribunals abans de fer efectiu el pagament de la multa pecuniària.

En qualsevol cas, fins a les 24.00 hores del 30 de juliol s’havien fet 195 constatacions d’infracció, de les quals 104 són per no portar mascareta i 74 més per usar de forma indeguda la protecció facial. Les disset infraccions constatades restants es divideixen de la següent manera: sis per no portar mascareta o dur-la inadequadament un ciclista en zona urbana. Deu més per no portar mascareta o dura-la inadequadament en vehicle quan es vagi acompanyat de persones no convivents.

La darrera de les infraccions que s’inclouen en aquesta bateria de controls endegats des del 15 de juliol és a un establiment vers el qual es van constatar dos incompliments. D’una banda, organitzar un acte superant les cinquanta persones d’aforament màxim permès i, de l’altre, per permetre concentracions de persones a l’exterior del local sense respectar la distància requerida i sense dur la mascareta.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending