Una nova mort eleva a 116 les víctimes d’una pandèmia que manté el repunt de casos

En les darreres hores, ha perdut la vida un home de 82 anys que es trobava ingressat a la planta Covid de l’hospital, al mateix temps que s’han diagnosticat 62 nous positius

L'home es trobava ingressat a l'hospital.
L'home es trobava ingressat a l'hospital.

El coronavirus s’ha cobrat una nova víctima a Andorra. L’home es trobava ingressat a l’hospital però no ha pogut superar la malaltia. Es tracta de la defunció 116 d’una pandèmia que manté el repunt de les últimes setmanes. En les darreres hores, Salut ha diagnosticat 62 nous positius, fet que fa que els casos actius estiguin a punt de superar la barrera dels 600.

Malauradament, la Covid-19 segueix fent mal, molt de mal. Aquest dijous s’ha hagut de lamentar un nou òbit per culpa del virus. Es tracta d’un home de 82 anys que estava ingressat a la planta especialitzada de l’hospital, però que no ha pogut finalment recuperar-se. Ja són 116 les persones que han perdut la vida des de l’esclat de l’epidèmia.

És la pitjor de les dades de l’actualització feta pública per Salut, que revela fins a 62 nous positius, fet que situa en 12.115 les persones que s’han contagiat amb el coronavirus al país des que, ara ja fa més d’un any, va esclatar la pandèmia. D’aquestes, 11.401 l’ha superat. 36 d’aquestes han rebut l’alta en les últimes hores.

Tot plegat torna a incrementar els casos actius. De fet, ja freguen novament els 600. En concret, 25 més que dijous: 598. I, novament, s’intensifica la pressió sobre el sistema sanitari. A l’hospital, hi ha 32 pacients ingressats, dos més que en la darrera actualització. D’aquests, 21 es troben a planta i 11 a l’UCI, nou dels quals connectats a un ventilador mecànic.

Pel que fa al sistema escolar, també creix la tensió. HI ha 28 aules amb alumnes confinats, 19 totalment i nou parcialment. A banda, es fa vigilància passiva sobre 48 grups més.

Pel que fa a la campanya de vacunació, i a l’espera que, a partir de dimarts, s’acceleri de forma important amb les 30.000 dosis d’AstraZeneca ja arribades al país, durant el dijous es van posar 986 vaccins de Pfizer, corresponent a la segona tanda de les persones a qui es van injectar ara fa unes setmanes. En total, ja són més de 10.000 (10.655) les dosis que s’han inoculat al país.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending