Una nova defunció lligada a la pandèmia a la planta Covid de l’hospital

Es tracta d’una dona de 90 anys que feia una desena de dies que era ingressada procedent del seu domicili mentre que en les darreres hores Salut ha detectat 45 nous positius

Una imatge del centre hospitalari.
Una imatge del centre hospitalari. Toni Solanelles

La pandèmia ja suma 106 defuncions al Principat. Una dona de 90 anys ha mort aquesta nit passada a la planta Covid de l’hospital. Pel que fa als nous positius, en les darreres hores Salut n’ha diagnosticat fins a 45 nous pacients. Això ha frenat la tendència a la disminució dels casos actius, que han viscut un lleugeríssim repunt.

Malauradament, el coronavirus s’ha cobrat una altra vida al país. En aquest cas, una dona que feia deu dies que es trobava ingressada al centre hospitalari. Procedia del seu propi domicili i, finalment, no ha pogut superar la malaltia. Amb aquesta defunció, la taxa de letalitat al país en un 1,034%.

Aquesta dada es calcula tenint en compte els nous positius diagnosticats en les darreres hores: 45 més des del dissabte. Això eleva fins a 10.251 les infeccions registrades al Principat des de l’esclat de la pandèmia, el passat mes de març. D’aquests, 9.533 han aconseguit superar la malaltia, entre els quals les 41 persones que han rebut l’alta al llarg entre dissabte i diumenge.  

Les dades revelen que, almenys momentàniament, s’ha frenat la davallada dels casos actius, que estan a prop de baixar dels 600. Ara hi ha 612, tot jut tres més que dissabte. Caldrà veure amb la nova setmana si aquesta tendència es reactiva. D’aquests pacients, hi ha 25 a l’hospital. Quinze a planta i deu més, tots intubats, a la unitat de cures intensives.

Pel que fa als sistema educatiu, hi ha estabilitat. Tot just hi ha una classe més en situació de vigilància activa. Nou aules estan totalment confinades i disset amb algun alumne afectat per un aïllament a domicili. A banda, 40 es troben sota vigilància passiva.

Comentaris

Trending