Nova davallada dels casos actius de coronavirus, que s’apropen als 500

Salut diagnostica 40 nous positius les darreres hores mentre que es manté l’ocupació a l’hospital i l’UCI, amb 27 pacients ingressats, onze dels quals amb respiració mecànica

El rètol de l'hospital vist des de la zona d'aterratge i enlairament de l'helicòpter.
El rètol de l'hospital vist des de la zona d'aterratge i enlairament de l'helicòpter. SAAS

L’afectació del coronavirus a Andorra continua, ni que sigui a poc a poc, anant a la baixa. En les darreres hores, s’han diagnosticat 40 nous positius, al mateix temps que el nombre de pacients actius també va disminuint. Està a prop de baixar de la barrera dels 500. La dada encara més preocupant és la pressió sobre l’hospital, amb 27 pacients, dels quals onze intubats a la unitat de cures intensives.

Així es desprèn de l’actualització de dades feta pública pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha destacat que la taxa de reproducció del coronavirus ha disminuït lleugerament en comparació a dilluns, fins a 0,85. “Fa tres setmanes que es troba per sota 1”, ha remarcat. Així, en les darreres hores, s’han diagnosticat 40 nous positius, que eleven a 10.352 el total d’infeccions registrades oficialment a Andorra des de l’esclat de la pandèmia.

Vuit aules continuen amb tots els alumnes confinats a domicili, mentre que onze pateixen una afectació parcial, amb algun estudiant confinat

D’aquests, 9.532 han aconseguit superar ja la malaltia. De fet, s’han pogut donar 58 altes. Així, el nombre de casos actius ha tornat a baixar. Ja se situa en 514 i, per tant, molt a prop de trencar la barrera dels mig miler.

A l’hospital es mantenen 27 persones ingressades. D’aquestes, setze es troben a planta mentre que onze segueixen a l’UCI. Tots ells requereixen ventilació mecànica.

Pel que fa al sistema escolar, hi ha vuit aules que continuen amb tots els seus alumnes aïllats a domicili. Onze més, en comparació a les catorze de dimarts, tenen una afectació parcial.

Benazet ha destacat també l’inici de la segona ronda de vacunació amb una nova dosi de Pfizer. Per ara, es manté la idea d’emprar la d’AstraZeneca només amb aquelles persones per sota dels 65 anys. Tot i això, ha remarcat que “l’experiència britànica és bona amb els majors d’aquesta edat, però estem esperant la publicació dels resultats”.

Etiquetes

Comentaris

Trending