La nova concentració contra el passaport Covid aplega tot just una vintena de persones

Els participants en la protesta, que torna a perdre força en comparació a la darrera mobilització, asseguren que defensen el manteniment “de drets i llibertats” i el respecte a la Constitució

Els assistents han continuat recollint signatures.
Els assistents han continuat recollint signatures. G. P.

El grup de ciutadans que s’oposen a l’obligatorietat del passaport Covi, així com a altres mesures aplicades per intentar frenar el coronavirus, han tornat a concentrar-se un dissabte més a la plaça de la Rotonda. Tal com ja va succeir el dia de Sant Esteve, la protesta ha aglutinat poca gent. Tot just una quinzena de persones, potser els més fidels, s’han mobilitzat. Novament, han denunciat el que consideren una pèrdua de drets i llibertats i han assegurat que seguiran sortint al carrer fins que es reverteixin les restriccions.

La capacitat de mobilització del moviment, agrupat sota la denominació d’Andorra Actua, ha anat baixant les darreres convocatòries. Caldrà esperar, però, a les pròximes mobilitzacions, ja fora de dates assenyalades, per veure si recuperen força. El que queda clar és que la concentració prevista per a aquest Cap d’Any ha estat la de menys afluència de totes les celebrades fins al moment. Tot just una vintena de persones.

La idea, tal com ja va passar per Sant Esteve, era fer un berenar i fer l’habitual lectura del manifestat i la interpretació de la cançó que ja s’ha convertit en l’himen del moviment. Justament, la responsable de cantar-la, Marta Brucart, parlant en representació de tot el grup, ha explicat quins són els objectius de la sèrie de concentracions. “Volem mantenir els drets i les llibertats que ens han pres i que es respecti la Constitució”, ha comentat.

També ha remarcat que l’oposició al passaport sanitari és pel fet que “no volem que hi hagi classismes en la població”. I és que, ha afirmat, “el certificat és una vulneració de drets i llibertats”. Per això, asseguren que seguiran mobilitzant-se cada dissabte “fins que es canviï tot això”.

Comentaris (48)

Trending