Els nous contagis passen a ser gairebé residuals

Les darreres hores s’han notificat quatre casos positius que fan créixer el número d’actius alhora que un dels hospitalitzats rep l’alta

Una vista de l'accés principal a l'hospital.
Una vista de l'accés principal a l'hospital. Toni Solanelles

Malgrat que per a qui es contagia, encara que siguin pocs, no és una bona notícia, el cas és que el nombre de noves infeccions s’estan convertint, sortosament, en pràcticament residuals. Les darreres hores el ministeri de Salut només ha notificat quatre nous positius, menys fins i tot de la mitjana haguda durant el cap de setmana.

Això sí, els quatre casos nous han anat a engreixar la xifra de malalts actius, atès que les darreres hores no s’han notificat noves altes. El que hi ha hagut és una alta hospitalària -fet que no vol dir que la persona en qüestió hagi ja superat la malalta- i actualment, a causa de la Covid, només hi ha dues persones ingressades al centre hospitalari de Nostra Senyora de Meritxell.

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 13.781 persones i es registren un total de 13.557 altes. El total de defuncions fins a la data és de 127. Hi ha quatre casos actius més que aquest dilluns, amb la qual cosa la xifra és de 97 malalts actius. No hi ha cap persona ingressada a l’UCI ni tampoc al Cedre amb la malaltia. Quant als vaccins contra la Covid-19, des de l’inici del Pla de vacunació ja s’han administrat 43.039 dosis –31.624 primeres dosis i 11.415 segones–. Finalment, pel que fa a la població escolar, hi ha 4 aules sota vigilància activa parcial i 2 en vigilància passiva.

Comentaris

Trending