Nou repunt de la Covid-19, amb 50 positius i un pacient més a l’hospital

La situació al centre sanitari s’ha complicat en les darreres hores, especialment a l’UCI on l’estat d’un dels dos pacients internats ha empitjorat, fet que ha obligat a connectar-lo a un respirador

L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L'hospital Nostra Senyora de Meritxell. Altaveu

La pandèmia s’ha tornat a accelerar en les darreres hores. Així, Salut ha diagnosticat 50 nous positius al mateix temps que a l’hospital ha hagut d’ingressar una setena persona. A més, l’estat d’un dels dos pacients que es trobava a la unitat de cures intensives (UCI) ha empitjorat, fet que ha obligat a la seva intubació per poder respirar.

L’actuació sanitària d’aquest dijous no deixa pas bones dades. Al contrari, és relativament preocupant i caldrà veure com evoluciona la situació els pròxims dies. En només 24 hores, s’han diagnosticat mig centener de nous positius, quan la mitjana de les últimes jornades es trobava per sota de la trentena.

Això provoca que ja siguin 14.464 les infeccions registrades al país des de l’esclat de la pandèmia. D’aquestes, 13.988, 37 més en les darreres hores, han superat la Covid-19. Això fa que el nombre de pacients actius hagi tornat a enfilar-se. En aquest cas, tretze més que dimecres, fins als 349.

I la situació comença a ser preocupant a l’hospital, on s’ha produït un nou ingrés. Són ja, doncs, set les persones internades per culpa del coronavirus. D’elles, cinc a planta i dos a l’UCI, una d’elles un turista que va desenvolupar la malaltia al país. A banda, l’estat de l’altre malalt a cures intensives ha empitjorat en les darreres hores, fet que ha obligat a connectar-lo a un respirador mecànic.

La millor notícia de la jornada arriba des del centre de vacunació. Al llarg del dimecres es van poder administrar fins a 1.314 noves dosis, la majoria d’elles de la segona tongada. Per tant, s’ha produït un considerable increment de les persones que han rebut la pauta completa del vaccí, fins a 35.215.

Comentaris (7)

Trending