El nou pla de Salut Mental proposa seixanta-una accions

El ministeri de Salut presenta el marc general del PISMA al comitè operatiu per tal que aquests l’analitzin i hi puguin fer aportacions de millora

Helena Mas és qui ha aportat la proposta.
Helena Mas és qui ha aportat la proposta. ARXIU / SFGA

El ministeri de Salut ha presentat aquest dimecres el marc general del Pla Integral de Salut Mental i Addiccions (PISMA) al comitè operatiu per tal que aquests l’analitzin i hi puguin fer aportacions de millora. La proposta es divideix en sis eixos i catorze línies estratègiques, i d’aquestes se’n desprenen seixanta-una accions.

El grup operatiu el conformen representants de diferents ministeris –Esports, Medi Ambient, Afers Socials, Participació Ciutadana, Educació, Interior–, representants de diferents col·legis i associacions professionals –metges, infermers, psicòlegs i treballadors socials–, col·lectius, entitats i associacions.

Així doncs, la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, i l’assessor en Salut Mental del ministeri, Pere Bonet, han exposat el Pla, que defineix l’estratègia 2021-2030 i les accions necessàries per desenvolupar un model d’atenció en salut mental i addiccions que garanteixi el dret a la salut mental de la població.

Tal com ha destacat Mas, es fa especial èmfasi en la promoció, prevenció, atenció i rehabilitació de les persones que pateixen algun trastorn mental per tal de millorar la seva qualitat de vida. Un cop presentat i amb la voluntat de que sigui un procés participatiu i alineat amb les polítiques internacionals, transversal i sostenible, s’espera que els participants puguin fer-hi aportacions.

Etiquetes

Comentaris

Trending