El nou pla director del transport sanitari estarà enllestit aquest trimestre

El Govern preveu licitar durant el mes de març la concessió del servei urgent amb ambulàncies no medicalitzades

Una ambulància del SUM a Andorra la Vella.
Una ambulància del SUM a Andorra la Vella. SAAS

El Govern preveu aprovar la nova normativa i el pla director del transport sanitari al llarg del primer trimestre d’aquest any. Així ho assegura el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la resposta escrita a una pregunta sobre l’assumpte formulada per la consellera general de Terceravia-Unió Laurediana Carine Montener. Des de l’executiu es vol licitar al març el nou concurs per externalitzar el servei urgent no medicalitzat.

En la resposta, s’assegura que “el treball per optimitzar el transport d’emergència del país no s’ha aturat en cap moment”, tot i que sí que s’admet que va quedar frenar a conseqüència de l’esclat de la pandèmia. Així, des de la primera trobada de la comissió creada especialment per abordar l’afer, el novembre del 2019, es van dur a terme diverses reunions amb les entitats que participen  en  els  serveis  de  transport  sanitari  i sociosanitari del país, com ara el mateix Servei  Andorrà  d’Atenció Sanitària  (SAAS),  la  Creu  Roja o els bombers.

Els resultats d’aquestes trobades, justament, s’havia de presentar en una reunió prevista per al 24 de març, anul·lada arran de l’esclat de l’emergència sanitària. Ja a l’octubre es van reprendre i, des de llavors, s’han celebrat dues noves trobades.

En la resposta, s’assegura que “fruit dels treballs i de l’anàlisi de la comissió, es preveu l’aprovació en el primer trimestre del 2021 de modificacions de normativa i del pla director del transport sanitari”. També es licitarà al març el concurs per concedir la gestió del servei de transport sanitari urgent no medicalitzat.

Comentaris (1)

Trending