Un nou pacient Covid fa pujar a quatre els ingressats a l'UCI

Els interns a la unitat ja representen la xifra més elevada des de l’esclat de la segona onada, tot i que, per ara, només un requereix ventilació mecànica

Una vista de la façana principal de l'hospital, aquest matí.
Una vista de la façana principal de l'hospital, aquest matí. Toni Solanelles

Ja són cinc els pacients amb coronavirus que es troben a la unitat de cures intensives de l’hospital de Meritxell. En les darreres hores, hi ha entrat una persona més. Ni aquesta ni la que va ser traslladada ahir requereixen, per ara, ventilació mecànica però sí que suposen la dada més alta d’ingressats al servei des que va esclatar la segona onada de la pandèmia.

En les darreres hores, un altre pacient dels que, fins ara, estava a l’àrea Covid del centre sanitari ha empitjorat i s’ha optat per traslladar-lo a l’UCI. El mateix ja havia passat amb un altre dels ingressats fins llavors a planta. Això ha fet que el servei tingui ja quatre persones sota màxima vigilància.

Es tracta, de fet, de l’ocupació més alta a la unitat des del juliol, quan van començar els contagis de la segona onada. Per ara, però, es manté un nivell d’utilització assumible i que no posa excessiva pressió sobre els recursos del sistema sanitari. Dels quatre pacients ara ingressats a UCI només un necessita, de moment, respiració assistida.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending