Nou creixement de les aules amb confinaments en una jornada amb 45 nous contagis de Covid-19

Ja són 30 les classes amb tots o algun alumne aïllat al seu domicili, mentre que es mantenen en deu el nombre de positius detectat entre els treballadors de l’hotel on s’ha de celebrar la Cimera Iberoamericana

L'hospital de Meritxell.
L'hospital de Meritxell. Toni Solanelles

El retorn de les vacances escolars de Pasqua ha tornat a provocar aïllaments d’algunes aules del sistema educatiu. La situació en aquest àmbit s’ha complicat de forma important els darrers dies. Aquest dimarts ja són 30 les classes amb algun (o tots) els alumnes confinats al seu domicili. Això en una jornada on s’han detectat 45 nous contagis i on també s’està atent als positius detectats entre els treballadors de l’hotel on se celebrarà la Cimera Iberoamericana. Per ara, continuen sent deu els afectats.

La pandèmia torna a provocar aïllaments al sistema escolar. Quan tot just s’està a punt de complir una setmana i mitja del retorn de les vacances de Setmana Santa, el nombre d’aules afectades per la Covid-19 va en augment. Aquest dimarts, Salut ha notificat fins a trenta, vuit més que dilluns. D’aquestes, 12 tenen tots els alumnes confinats i 18 només alguns. A banda, es manté sota vigilància passiva sis grups més.

Pel que fa a l’evolució de la pandèmia, en les darreres hores les autoritats sanitàries han comunicat 45 nous contagis. Això eleva fins a 12.874 el total de pacients afectats per la malaltia des de l’esclat de la pandèmia. D’aquests, 12.285 l’han superat, amb 46 altes atorgades entre dilluns i dimarts. El nombre de víctimes mortals, afortunadament, no creix: es manté en 123.

Pel que fa al nombre de casos actius, hi ha estabilitat. Tot just un menys que dilluns: 466. D’aquests, 23 es troben a l’hospital de Meritxell. La part bona de la dada és que es tracta d’un pacient menys que dilluns. La part negativa, que hi ha un ingressat més a la unitat de cures intensives. Onze persones es troben a aquesta àrea, de les quals set connectades a un respirador mecànic. Dotze més es troben a planta.

Pel que fa al brot de contagis detectats entre els treballadors del complex hoteler on s’ha de celebrar la Cimera Iberoamericana, Govern ha volgut destacar que es van localitzar “a través del protocol de prevenció que s’aplica a l’entorn de la celebració” de l’esdeveniment. Tots ells, es recorda, es van diagnosticar i aïllar abans de l’arribada de la majoria de les delegacions. A banda, s’està seguint un estricte control epidemiològic de les seves possibles cadenes de contagi. Per ara, no s’ha trobat cap afectat més que els deu comunicats el dilluns.

Etiquetes

Comentaris

Trending