Nou contratemps en el calendari de vacunes amb el retard dels vials d'AstraZeneca

El vaccí s'ha de subministrat a Andorra a través del projecte COVAX gestionat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS)

Capses amb vials d'AstraZeneca.
Capses amb vials d'AstraZeneca. Altaveu

La campanya de vacunació contra la Covid-19 a Andorra ha patit un altre contratemps. Tot just una setmana després que Pfizer anunciés que reduïa de forma temporal l'entrega prevista de dosis de la seva vacuna, ara i ha estat la farmacèutica AstraZeneca la que ha anunciat que les entregues de la seva vacuna no arribaran als volums previstos per un problema en la producció. El vaccí se subministrarà a Andorra a través del projecte COVAX gestionat per l'Organització Mundial de la Salut.

La notícia del retard en l’entrega dels vaccins britànics arriba quan falta poc menys d’una setmana perquè l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) decideixi si aprova la vacuna d’Oxford-AstraZeneca, el 29 de gener, que ja s’està administrant al Regne Unit.  La vacuna d’Oxford és una de les grans esperances de la campanya de vacunació europea. Per una banda perquè és molt més econòmica que les de Moderna o de Pfizer, i també perquè es pot conservar en una nevera normal i corrent. Per tot plegat, en concret, la Unió Europea n’ha comprat 400 milions de dosis. La previsió inicial era que fins a finals de març AstraZeneca n’enviés 80 milions, però la companyia ho rebaixa ara a només 31 milions de dosis.

La companyia ho atribueix a un problema en la cadena de producció en una de les fàbriques de Bèlgica dirigida pel seu soci, Novasep. La comissària de Salut de la Unió Europea, Stella Kyriakides, ha lamentat el contratemps en un missatge a Twitter. Assegura que estan “profundament insatisfets” i que continuaran insistint a AstraZeneca perquè recuperi la distribució de les dosis pactades el més aviat possible.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending