Nou aval del Consell perquè Govern pugui establir mesures extraordinàries davant la pandèmia

El ple vota a favor d’una segona pròrroga d’un mes amb l’única abstenció de la parlamentària no adscrita Carine Montané

El ple del Consell General es reunirà els dos propers dijous.
El ple del Consell General es reunirà els dos propers dijous.

El Consell General ha facultat al Govern perquè continuï tenint la capacitat d’aplicar les restriccions que consideri necessàries per controlar la pandèmia provocada pel coronavirus. Es tracta de la segona pròrroga que es fa a aquesta possibilitat, demanada al ple pel ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell. La mesura ha tirat endavant amb el suport de tots els grups i l’abstenció de la parlamentària no adscrita, Carine Montaner.

La mesura es fa seguint el que estableix la modificació de la Llei de Sanitat i de la de Seguretat Pública aprovada ara fa uns mesos pel mateix Consell General. Des del Govern es considera que, malgrat la important millora de la situació epidemiològica, encara cal una certa prudència que reclama que es mantingui aquesta facultat per establir mesures extraordinàries. Així ho ha remarcat el ministre Rossell en la seva intervenció.

Tots els grups de la cambra han votat a favor de la petició. Qui s’ha abstingut ha estat la consellera general no adscrita Carine Montané. Ho ha fet recordant “els dubtes” que al seu entendre li genera la modificació legislativa que, ha recordat, no va ser valorada en el seu fons pel Tribunal Constitucional.

Comentaris

Trending