Només vuit farmàcies venen tests d’antígens a 2,30 euros i sols tres els fan a vuit

La iniciativa del Govern per facilitar aquestes proves a la ciutadania a un preu assequible i inferior al marcat per Espanya ha comptat, per ara, amb poca adhesió del sector, ja que molts comerços encara han d’exhaurir l’estoc comprat a un cost superior

Tests d'antígens.
Tests d'antígens. Toni Solanelles

Per ara, són poques les farmàcies que han signat el conveni amb Govern per poder distribuir tests d’antígens a un preu marcat des de l’executiu, que és qui subministra el material. Només vuit establiments figuren a la relació publicada a la pàgina web de Salut. I únicament tres d’ells, a banda de vendre, també fan les proves in situ. Un dels motius d’aquesta escassa adhesió rau en el fet que altres comerços encara tenen estoc anterior, adquirit a un cost superior i molts d’ells només afegiran al programa quan li hagin donat sortida.

Des del Govern es va decidir adquirir una partida important de tests, de fins a 100.000, pagant 1,85 euros per cada prova. La idea era distribuir-les a les farmàcies amb què se signés el conveni perquè, d’aquesta forma, la ciutadania pugui tenir accés a un cost inferior al marcat a Espanya. En concret, a 2,30 euros.

El ministre Benazet, durant la roda de premsa.

Relacionat

Aposta per proveir les farmàcies de tests d’antígens per vendre’ls a un preu inferior al d’Espanya

Per ara, però, només vuit farmàcies s’han sumat a la iniciativa. Així es detalla a la llista publicada per Salut. Un dels motius, segons les fonts del sector consultades, és que la majoria d’establiments tenen encara molts tests comprats als seus proveïdors a un preu superior a la tarifa marcada pel Govern. Per tant, abans de poder-se adherir a la iniciativa, han decidit que volen esgotar aquestes existències. Clar que, per ara, a un preu molt superior a l’establert des de l’executiu. Caldrà, doncs, veure quina sortia comercial pot tenir aquest material.

L’acord també preveia que les farmàcies puguin fer tests als seus clients. Això sí, a un cost de vuit euros. De moment, només tres establiments ofereixen aquest servei.

En total, dels comerços on es poden adquirir proves a 2,30 euros, quatre es troben a Andorra la Vella. N’hi ha dos més a la Massana, una a Encamp i una altra a Sant Julià. En canvi, cap establiment d’Escaldes, Ordino o Canillo s’ha adherit al conveni.

Comentaris (10)

Trending