Només les proves amb tests d’antígens es mantenen gratuïtes de manera generalitzada

La incidència de la pandèmia es manté estable, amb prop de cinc-cents casos nous setmanals, però només resten ingressades a l’hospital quatre persones, tres de les quals a l’UCI

Test ràpid d'antígens.
Test ràpid d'antígens. arxiu

Només les proves amb tests d’antígens continuaran sent gratuïtes de manera generalitzada per als residents i transfronterers. A partir de dijous de la setmana que ve, la realització de les TMA tindrà un cost de 40 euros, encara que en determinades circumstàncies també es faran de manera lliure. Govern va decidint en relació amb les mesures per contenir la pandèmia, en una fase totalment estable, en funció de la seva incidència. I dilluns avaluarà si retira les mascaretes en interiors o si suprimeix les quarantenes.

En els ‘stop labs’ públics es continuen fent tests d’antígens. El seu preu ordinari és de 5 euros. Però en el cas de residents i transfronterers, aquestes proves són gratuïtes. I ho continuaran sent a partir del 31 de març, quan les TMA passaran a tenir un cost de 40 euros amb algunes excepcions. La gratuïtat es mantindrà per als contactes de positius que tinguin símptomes però donin negatiu en antigen; per les persones que presentin una prescripció mèdica; o pels qui disposin d’un certificat de contraindicació de la vacuna i necessitin aquest tipus de prova.

CASOS

El Govern va avaluant la situació en funció de la incidència de la pandèmia. Ara es troba en una estabilització pràcticament absoluta, amb mig miler de casos nous, més o menys, cada setmana. En concret, en els darrers set dies s’han notificat oficialment 479 contagis, que fa que el número total de les infeccions des que va esclatar la crisi sanitària sigui de 39.173. Actualment hi ha 689 malalts actius, el que també és una xifra que es manté estable.

Sortosament, s’ha reduït el nombre de persones hospitalitzades. D’aquesta manera, al centre hospitalari hi ha una persona ingressada a planta i tres a la unitat de cures intensives (UCI), dues de les quals necessiten de ventilació mecànica. Si el nombre d’hospitalitzats ha baixat, el que ha pujat és el nombre d’aules en vigilància passiva. Són actualment dotze, cap amb alumnes formalment confinats per Covid encara que hi ha ‘baixes’ per la grip. Finalment, el pla de vacunació ha entrat en una fase de molt baixa incidència, amb un petit degoteig de noves injeccions.

Comentaris (1)

Trending