El nombre de contagiats actius de Covid baixa per sota del mig miler per primer cop des de Nadal

En les darreres hores s’han detectat 36 nous casos positius, seguint una tendència de reproducció a la baixa de la malaltia, que manté onze pacients ingressats a l’UCI

Helena Mas durant la compareixença.
Helena Mas durant la compareixença. SFGA

Per primer cop des del 24 de desembre, el nombre de persones malaltes actives a causa de la Covid ha baixat del mig miler. En concret, a data d’avui hi ha 488 persones contagiades, després que aquest dijous es notifiquessin 36 nous casos positius. Així ho ha informat la secretaria d’Estat de Salut, Helena Mas, que ha comparegut per donar les dades sanitàries.

Mas ha explicat que es confirma la tendència a la baixa de la reproducció de la malaltia. Hores d’ara, l’índex reproductor, la R0, és de 0,83. La secretària d’Estat ha evidenciat, això sí, la seva preocupació pel fet que entre els onze pacients que hi ha ingressats a la unitat d’intensius (UCI), tots, onze, ventilats, hi ha persones d’edat molt avançada suposant això un mal auguri, entre altres coses perquè les estades a l’UCI solen ser llargues.

Fins aquest matí, dels 488 malalts de coronavirus oficials, 21 estaven a l’hospital, deu dels quals a la planta Covid ordinària. Fins ara, i des del març, la pandèmia acumula 10.427 casos totals, amb 9.833 altes i 106 defuncions.  A la planta Covid-19 habilitada al Cedre no hi ha cap ingressat, una situació que ja fa uns quants dies que es dóna i que és del tot positiva.

En relació amb les vacunes, Mas ha informat que durant la jornada de dijous es van administrar 135 vaccins, que ja n’assoleixen un total de 1.622 –1.298 de les quals són de la primera ronda de la campanya de vacunació–. Pel que fa a la població escolar, 19 aules estan sota vigilància activa –8 total i 11 parcial– i 20 en vigilància passiva.

Comentaris (2)

Trending