El nombre de casos actius amb coronavirus baixa al nivell de fa dos mesos

La pressió sobre l’hospital també millora, amb ja només pacients ingressats a la unitat de cures intensives, dels quals únicament una persona connectada a un respirador mecànic

Afegeix keyword
Afegeix keyword SFGA

L’evolució de les dades sanitàries continua sent positiva. Un dia més, el nombre de nous positius es manté controlat al mateix temps que es rebaixa la pressió sanitària, amb ja només dos pacients interns a la unitat de cures intensives. De fet, el nombre de casos actius s’apropa a baixar de la barrera dels 300, un nivell que no es veia des de fa dos mesos.

De fet, en les darreres hores, s’han diagnosticat 24 nous positius. La xifra està, per tant, relativament sota control. Això eleva a 13.340 el total de persones que al país han emmalaltit amb la Covid-19.

D’aquestes, ja l’han aconseguit superar 1.2.884. De fet, entre dimarts i dimecres s’han donat un nombre molt elevat d’altes. Fins a 66. Això permet reduir de forma notable els casos actius, que baixen a un nivell que no es veia des dels primers dies de març. En concret, ara n’hi ha 329. D’aquesta forma, s’apropen a trencar la barrera dels 300.

De retruc, també millora la situació a l’hospital. Al centre sanitari hi continuen ingressats tretze pacients, però un dels tres que ahir es trobava a l’UCI ha pogut passar a planta. Per tant, al servei de màxima vigilància ja només hi ha dues persones. Una encara requereix ventilació mecànica.

Pel que fa al sistema escolar, també hi ha una lleugera millora en el nombre d’aules amb alumnes confinats. Dels 29 de dimarts s’ha passat a només 26. Vuit tenen tots els estudiants aïllats al seu domicili i en disset l’afectació és parcial.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, també ha confirmat que dijous es reprendrà la vacunació amb les vacunes de Pfizer enviades des d’Espanya. Ha indicat que s’espera poder atendre fins més de 3.000 persones, aprofitant la capacitat d’extreure una setena dosi de cada vial.

Benazet ha valorat de forma positiva l’evolució de la situació sanitària. “Estem amb una franca millora de la pressió sobre el sistema sanitari i, concretament, la que hi ha sobre l’UCI”, ha volgut remarcar. Al seu entendre, “és per l’efecte de les vacunes”. Sobre la taxa de reproducció, ha apuntat que actualment se situa en un 0,86.

Etiquetes

Comentaris

Trending