Nadal amb “grups bombolla”, tests previs a les reunions i l’espasa de Dàmocles d’una tercera onada

El ministre Benazet assegura que els treballa “intensament” en un protocol per a les celebracions però que la clau serà “la responsabilitat” i el “compromís” de la ciutadania

Els dinars de Nadal d'enguany hauran de ser diferents.
Els dinars de Nadal d'enguany hauran de ser diferents.

El Govern treballa “intensament” a preparar el protocol que haurà de guiar les celebracions familiars del Nadal. Així ho ha assegurat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. A diferència dels països veïns, no ha volgut parlar de nombre de persones a les reunions sinó que considera més adient parlar de “grups bombolla” i acabar de determinar quants es podran aplega. També es confia molt en la realització de tests massius previs a la participació en trobades familiars. I la clau, ha advertit, serà la “responsabilitat individual”, sense la qual “tindrem una tercera onada després de festes”.

Sense voler donar excessius detalls, ja que encara s’està elaborant el protocol, el ministre sí que ha volgut advertir que “no serà una Nadal com els que hem viscut fins ara”. Tocarà, ha deixat clar, ser prudent i conscient de la situació sanitària. I, per tant, tenir “responsabilitat”.

Des del Govern es treballa en una proposta basada en “grups bombolla”. Es vol acabar d’acotar detalls com “quants podem permetre i quins s’han de triar” però sobretot deixar clar que “s’ha d’evitar que no han d’interaccionar amb més”. Una altra clau serà els “tests massius” perquè “el màxim de persones puguin estar cribrades el mateix dia que celebren un esdeveniment”.

Benazet ha apuntat que, a més, es vol tenir especial cura d’aquelles persones que marxin del país per reunir-se amb la família a l’estranger. “Quan tornin se’ls demanarà que també es facin tests”, ha comentat.

I, malgrat aquest protocol, des de Salut es té clar que la clau de l’èxit, el punt decisiu que ajudarà a evitar un nou empitjorament de la situació sanitària, serà el comportament de la gent. “Podem posar les mesures que vulguem però sense un gran compromís de tota la població, tindrem una tercera onada després del Nadal”, ha afirmat.

Comentaris (2)

Trending