La mort d'un padrí de Salita que estava a l'hospital eleva a 52 les víctimes del coronavirus

L'home, de 95 anys, és converteix en la primera defunció després d'un mes per culpa d'una Covid-19 que suma un nou cas amb un professional sanitari localitzat amb una prova TMA

El padrí va ser traslladat a l'hospital des de la residència Salita.
El padrí va ser traslladat a l'hospital des de la residència Salita.

Un mes després, Andorra ha de lamentar una altra víctima de l’epidèmia del coronavirus. Es tracta d’un dels padrins que, ara fa uns dies, havia estat traslladat a la planta Covid de l’hospital de Meritxell després d’haver-li detectat la malaltia, en el marc del brot que es va declarar a la residència Salita. L’home, de 95 anys, feia temps que es troba intern al centre sanitari i, finalment, s’ha convertit en la víctima número 52 de la pandèmia al Principat.

Des de mitjans de març, no s’havia registrat cap defunció per culpa de la Covid-19, però aquest dimarts s’ha confirmat la número 52 des de l’inici de la crisi sanitària. La víctima és un dels padrins que es trobava a l’hospital. Havia estat traslladat des de Salita, però, segons ha informat Govern, no és pas dels pacients que van arribar al centre sanitari recentment, arran del nou brot detectat a la residència. Feia setmanes, doncs, que trobava ingressat i, finalment, no ha pogut superar la malaltia. En total, ja vuit els residents de Salita que han perdut la vida per culpa del coronavirus.

Es tracta de la defunció número 52 de l’epidèmia, després de més d’un mes sense que es registrés cap. La pandèmia, de fet, ha registrat aquest dimarts un nou positiu, el d’un professional de la salut. S’ha detectat gràcies a les proves TMA que s’estan realitzant periòdicament entre el personal dels centres sociosanitaris. Per tant, en nombre de professionals sanitaris afectats puja a 2. D’aquesta forma, el nombre total de pacients diagnosticats al país arriba als 854.

casos totals coronavirus 16 juny

D’aquests, fins a 789 ja tenen l’alta mèdica. Cap d’ells, però, en les darreres hores, fet que manté en tretze el nombre de malalts encara actius. Les 52 víctimes mortals suposen una taxa de letalitat de la malaltia a Andorra en un 6,09%.

casos nous coronavirus 16 juny

La defunció del padrí deixa en set el nombre de persones que encara romanen ingressats a la planta Covid de l’hospital. La gran majoria d’ells són padrins provinents de Salita, diagnosticats arran del brot que es va detectar fa un parell de setmanes.

casos actius coronavirus 16 juny

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending