La mort per Covid d’una veïna de Canillo trenca tres mesos sense defuncions

La dona va morir dilluns a la nit al seu domicili encara que no hauria estat fins aquest dimarts que s’hauria certificat l’òbit arran del coronavirus

Una vista del nucli urbà de Canillo.
Una vista del nucli urbà de Canillo. Toni Solanelles

La mort lligada a la Covid d’una dona d’una vuitantena d’anys veïns de Canillo ha posat fi a un període de tres mesos, sortosament, sense defuncions relacionades amb la pandèmia. És la víctima 131 lligada al coronavirus. L’òbit s’hauria produït dilluns a la nit en el domicili familiar. Malgrat que havia estat diagnosticada, no va ser hospitalitzada. Patia una cardipatia prèvia. El marit d’aquesta, que patiria altres patologies, també s’hauria contagiat.

Fins aquest dimecres no s’hauria acabat traient l’entrellat per tal d’incloure la dona entre les víctimes relacionades amb la pandèmia. La certificació de la defunció arran de la Covid s’hauria fet durant la jornada de dimarts i, d’aquí, el desajustament amb l’actualització sanitària, segons les fonts consultades. La dona hauria de ser incinerada durant aquesta jornada de dimecres.

Fins aquest dilluns, l’anterior defunció relacionada amb la Covid datava del 21 d’agost, un dissabte, encara que aquest òbit no es va oficialitzar fins a l’actualització governamental del dilluns 23 d’agost. Malauradament, el repunt virulent de la pandèmia fa que també hi hagi casos d’hospitalització més greus dels que hi havia fins ara. Les fonts consultades han assegurat que entre els ingressats a l’UCI i ventilats mecànicament hi ha com a mínim un quadre de molta gravetat. Les fonts consultades han assegurat que la dona canillenca havia rebut la pauta de vacunació contra la Covid. Evidentment, no s'havia inoculat la tercera dosi.

Comentaris (9)

Trending