Mor una dona ingressada a l’UCI per culpa de les seqüeles de la Covid-19

La pacient, de 80 anys, havia negativitzat la malaltia, però no ha pogut superar els estralls que li havia causat i ha acabat convertint-se en la víctima 127 provocada al Principat pel coronavirus

Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. Toni Solanelles

Ja són 127 les persones que han perdut la vida a Andorra per culpa del coronavirus. Salut ha comunicat aquest diumenge una nova defunció que, però, hauria tingut lloc el passat divendres al vespre. Es tracta d’una dona que es trobava ingressada a la unitat de cures intensives de l’hospital de Meritxell i que, malgrat que ja donava negatiu per la malaltia, no ha pogut superar les seqüeles. A banda, el nombre de casos actius ha caigut de forma important i està a punt de baixar dels 400.

Malauradament, la pandèmia continua fent mal. Aquest diumenge s’ha fet públic que fa dos dies una dona de vuitanta anys que es trobava ingressada a l’UCI s’ha convertit en la víctima 127 de l’epidèmia al Principat. La pacient estava al servei de màxima vigilància des de fa setmanes i, de fet, les proves indicaven que havia superat la infecció. Desafortunadament, les seqüeles que li havia deixat eren greus i han acabat provocant el fatal desenllaç.

Pel que fa a l’evolució de la pandèmia, entre dissabte i diumenge s’han detectat tot just disset nous positius. Això eleva a 13.282 les persones infectades per la Covid-19 des de l’esclat de la crisi sanitària. D’aquestes, 12.753 l’han pogut superar. 45 d’elles han rebut l’alta en les darreres hores.

Això ha permès que el nombre de casos actius hagi disminuït de forma sensible. Dels 431 de dissabte han passat a 402. És a dir, estan a punt de trencar la barrera dels 400. D’aquests 18 es troben a l’hospital de Meritxell: tretze a planta i cinc a l’UCI, amb quatre persones intubades.

Pel que fa al sistema escolar, millora la situació amb una davallada de les aules amb alumnes confinats. Ara hi ha trenta, set menys que dissabte, de les quals nou amb tots els estudiants confinats i 21 amb una afectació parcial. 18 grups més es troben sota vigilància passiva. 

Etiquetes

Comentaris

Trending