La mitjana de nous contagis diaris baixa fins a prop de 40 i els casos actius cauen a 565

Des de divendres s’han diagnosticat 166 positius, al mateix temps que s’ha donat l’alta a 314 persones i a l’hospital continuen quinze persones, quatre d’elles a cures intensives

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

La pandèmia segueix remetent a poc a poc. La mitjana de nous positius diaris continua a la baix, igual que el nombre de casos actius. Des de divendres, s’han diagnosticat 166 nous contagis, el que suposa una mitjana per jornada lleugerament superior als 40. Pel que fa als pacients que, ara mateix, tenen la malaltia, la dada ha davallat fins als 565.

L’estabilitat continua sent la tònica de la situació epidemiològica. Continuen havent contagis, sí; però el ritme s’alenteix. Així, entre divendres -dia de la darrera actualització de dades- i aquest dimarts, Salut ha comptabilitzat 166 positius. Això suposa una mitjana de 41,5 per dia.

Una dada que evidencia que l’evolució segueix millorant és el global de la setmana. 345 contagis des de dimarts 22 de febrer. Cal remuntar-se a l’octubre per trobar una xifra tan reduïda.

Paral·lelament, en aquests quatre dies s’han pogut donar fins a 314 altes. I, per tant, hi ha una sensible reducció dels casos actius. Passen de 713 a 565. On també hi ha estabilitat és a l’hospital. Es mantenen onze pacients a planta i quatre a cures intensives, igual que divendres. En aquest darrer servei de màxim vigilància hi ha tres persones connectades a un respirador.

Pel que fa a la població escolar, la situació sembla també relativament controlada, tot i que cal recordar que hi ha vacances. Dues aules tenen algun alumne confinat mentre que sobre deu més es fa vigilància passiva.

Comentaris

Trending