Més de trenta mil persones han sol·licitat poder rebre vacunes però per ara dimecres s’acaben

Per ara s’han administrat 7.098 primeres dosis i 1.265 segones dosis i ja s’ha iniciat la tercera fase de la campanya de vacunació, que té a veure amb persones d’entre 65 i 70 anys i també cossos especials

Helena Mas i Rosa Vidal durant la compareixença.
Helena Mas i Rosa Vidal durant la compareixença. SFGA

Més de trenta mil persones -30.146 persones exactament- s’han registrat ja a la plataforma creada per acollir tots aquells ciutadans que volen rebre la vacuna contra la Covid. La xifra congratula el ministeri de Salut, segons que ha reconegut la secretària d’Estat Helena Mas, que no obstant això ha recordat la necessitat de què aquells que vulguin vacunar-se vagin registrant-se perquè és la via “per arribar a les vacunes”. Només queden dosis fins dimecres.

La cap d’àrea de promoció i prevenció de l’àrea de Salut Pública, Rosa Vidal, ha explicat que fins ara ja s’han administrat un total de 8.363 dosis, 7.098 corresponents a la primera dosi i 1.265 a la segona. De moment, hi ha planificació de vacunació fins dimecres. “La campanya funciona força bé, hi ha poques incidències”, ha indicat Vidal, que ha remarcat que ja està en marxa la tercera fase de la campanya, que té a veure amb les persones d’entre 65 i 70 anys i, per exemple, cossos especials. No queden vacunes per allargar la vacunació gaire més enllà de dimecres, i caldrà esperar l’arribada de noves dosis. El mes d’abril n’hi ha de 3.000 compromeses per França d’AstraZeneca.

Aquestes dades s’han facilitat durant la compareixença per actualitzar les dades sanitàries. En les darreres 24 hores s’han notificat 23 casos més, que fan que des de l’esclat de la pandèmia al Principat s’hagin diagnosticat 11.289 positius. Actualment hi ha 381 malalts actius, dels quals sis estant ingressats a la planta Covid de l’hospital i sis més estan a la unitat d’intensius (UCI), quatre d’ells amb necessitat de ventilació mecànica.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending