Més del 50% de la població ja té almenys una dosi de la vacuna

Salut confia que les persones que no s’han inscrit encara al registre ho facin en les pròximes setmanes tot destacant que s’ha demostrat que els vaccins “són la barrera més eficient contra la malaltia”

Persones fent cua esperan torn per vacunar-se mentre un home es dirigeix a la zona d'espera.
Persones fent cua esperan torn per vacunar-se mentre un home es dirigeix a la zona d'espera. G. P.

A poc a poc, la vacunació avança. De fet, ja assoleix xifres que són esperançadores. Més de 50% de la població i un 61,5% de les persones vaccinables han rebut ja almenys una dosi. Al registre previ ja hi ha més de 48.000 inscrits. Des de Govern es confia que la xifra vagi encara en augment i entenen que qui no s’ha apuntat fins ara no necessàriament vol dir que no ho faci més endavant.

Els dies van passant i cada jornada suposa més vacunes injectades. Al llarg del dimarts, 1.189 més. En total, ja es freguen els 66.000 vaccins subministrats. Concretament, 65,877. D’aquestes, 41.092 primeres dosis, el que representa el 61,5% de la població que pot rebre, ara mateix, el fàrmac i ja més d’un 50% de la població total estimada al Principat.

Pel que fa a les segones dosis, ja són 24.785 les persones que han rebut la pauta completa; això suposa un 37,1% de la població vacunable i el 31,8% del total

Pel que fa a les segones dosis, ja són 24.785 les persones que han rebut la pauta completa. Això suposa un 37,1% de la població vacunable i el 31,8% del total. A banda, la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, ha recordat que al registre ja es poden inscriure els menors de 16 anys però que hagin nascut l’any 2005.

Un registre que, fins ara, suma 48.852 inscrits, xifra amb encara camí a recórrer per als prop de 67.000 que conformarien la població vacunable. Malgrat això, des del Govern s’entén que es pot estar tranquil. Es considera que bona part d’aquestes persones acabaran també apuntant-se per ser vacunats.

En aquest sentit, s’ha remarcat que en la darrera setmana hi ha hagut fins a 1.180 inscripcions. “Estem contents amb aquest ritme”, ha apuntat Mas, tot posant en relleu que hi ha molta gent que encara no poden rebre el vaccí, ja que no han passat més de 180 dies des que van ser donats d’alta de la malaltia després de contagiar-se.

Per la seva banda, Jover ha indicat que “a mesura que hem anat obrint franges d’edat, la gent ha fet la preinscripció”. Per això, s’ha mostrat convençut que “encara el número anirà creixent”. Tot i això, ha admès que “hem d’anar fent pedagogia” sobre les vacunes i, en aquest sentit, ha indicat que la millor arma és el fet que “les dades avalen que són la barrera més eficient contra la malaltia”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending