Més de 30.000 persones al país han rebut almenys una dosi de la vacuna contra el coronavirus

Al llarg del cap de setmana, s’han diagnosticat únicament dinou nous positius, mentre que dos dels cinc pacients que estaven a l’hospital han pogut ser donats d’alta

Vacunació d'una professional sanitària.
Vacunació d'una professional sanitària. SAAS

Les dades de la pandèmia continuen evidenciant una franca remissió. Al llarg del cap de setmana, tot just s’han diagnosticat dinou positius, el que suposa una mitjana de sis al dia. Això permet mantenir el nombre de casos actius per sota del centenar i també permet que la tensió que genera l’epidèmia al sistema sanitari estigui sota control. De fet, a l’hospital només hi ha tres pacients ingressats, tots a planta. Pel que fa a la campanya de vacunació, ja són més de 30.000 les persones que han rebut almenys una dosi.

L’actualització de dades epidemiològiques feta des del Govern confirma el manteniment d’una situació relativament estable, al mateix temps que s’accelera el procés de vaccinació. Des de divendres, Salut ha detectat únicament dinou positius, fet que situa la mitjana en tot just uns sis casos diaris. En total, des de l’esclat de la pandèmia, ja són 13.777 les persones que han patit la malaltia.

Petita davallada dels casos actius: passen de 97 a 93

Al llarg del cap de setmana també s’han pogut donat altes. Un total de 23. Per tant, hi ha una lleugera caiguda dels casos actius. Passen de 97 a 93 i mantenen la tendència a la baixa que ha permès que se situïn a nivells de l’agost de l’any passat. I, de retruc, es relaxa la pressió sobre l’hospital. Ja només hi ha tres ingressats, després de dues altes al llarg d’aquests tres dies. Tots ells a planta.

El que ha avançat de forma considerable durant el cap de setmana ha estat la campanya de vacunació. Amb les subministrades al llarg del cap de setmana, s’han superat les 30.000 persones que, al país, han rebut almenys una dosi. Ja són 30.535, que s’han de sumar a les 10.938 que tenen ja la pauta completa, sigui amb Pfizer sigui amb AstraZeneca.

Pel que fa al sistema escolar, la situació també està relativament controlada. Tot just hi ha quatre aules amb algun estudiant confinat al seu domicili. Sobre dos grups més es fa vigilància passiva.

Comentaris (1)

Trending