Més de 30 pacients són derivats a la Seu d’Urgell en una setmana sense el TAC

La situació es pot agreujar aquest dimecres amb l’aturada, programada, a l’hospital urgellenc per canviar l’aparell, ja que els hi arriba un nou de trinca que el centre mèdic català ha adquirit

Entrada a l'hospital.
Entrada a l'hospital. TONI SOLANELLES

Una setmana sense tenir disponible el TAC a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell ha comportat que més de 30 persones hagin hagut de ser traslladades fins al centre hospitalari de la Seu d'Urgell per corroborar el diagnòstic a través d'aquesta prova complementària. En el centre hospitalari de l'Alt Urgell hi ha previst una aturada aquest dimecres per canviar l'aparell pel nou. Aquest fet obligarà a desplaçar els pacients fins a Puigcerdà per realitzar el TAC.

Fa una setmana que el TAC de l’Hospital Nostra Senyora Meritxell s’ha espatllat i, de moment, encara no se sap quan estarà operatiu, tot i que, segons fonts hospitalàries, “esperem que en poc temps estigui resolt”. De moment, però, aquesta setmana més de 30 pacients han estat baixats a la Seu d’Urgell per realitzar aquesta prova complementària, derivats des del mateix servei d’urgències.

Una imatge del TAC de la Seu.

Relacionat

Una avaria obliga des de fa una setmana a desplaçar-se a la Seu per sotmetre’s a un TAC

Una situació que demora el diagnòstic i pertorba el correcte funcionament del servei d’urgències, ja que les persones que requereixen aquesta prova són traslladades amb ambulància -tant en convencional com avançada en funció de la patologia i les necessitats mèdiques- fins a la capital de l’Alt Urgell, se’ls hi fa la prova i es retorna amb el pacient a l’hospital andorrà amb les imatges de la prova. Un procés que es pot allargar entre una hora i dues hores, sense tenir en compte el personal i vehicles que s’han d’emprar per donar resposta a l’avaria del TAC.

Aquesta situació es pot veure agreujada aquest dimecres. Segons ha pogut saber l’Altaveu, al Sant Hospital de la Seu d’Urgell hi ha prevista una aturada del giny del TAC per fer un canvi pel nou aparell que ha comprat el centre hospitalari català. Davant d’aquesta situació, en cas que sigui necessari efectuar aquesta prova, s’haurà de traslladar a les persones fins a l’Hospital Transfronterer de Puigcerdà. El que comporta més quilòmetres de carretera, tant d’anada com de tornada, més incomoditat pels pacients i també més temps d'espera per tenir un diagnòstic.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending