La mascareta tampoc serà necessària a les escoles bressol

Govern exigirà als viatgers provinents de fora de la Unió Europea i països assimilats un certificat de vacunació, d’haver passat la malaltia o una prova negativa per accedir al país

Benazet, a la dreta, amb el ministre Jover.
Benazet, a la dreta, amb el ministre Jover. SFGA

La millora, brots escolars a banda, de la situació sanitària ha animat el Govern a fer un pas més en la desescalada de les mesures per combatre el coronavirius. Així, s’ha ampliat l’eliminació de l’ús obligatori de la mascareta també a les escoles bressol per aquells monitors immunitzats. Al mateix temps, s’ha modificat el protocol que s’aplicava per accedir a Andorra a aquells viatgers provinents de països extracomunitaris o no assimilats amb la Unió Europea. Caldrà certificat de vacunació o d’haver superat la malaltia.

A poc a poc, queda clar que la situació millora. I força. I, paral·lelament, les mesures establertes per frenar la Covid-19 van caient. Aquest dimecres, el Govern ha aprovat que a les escoles bressol ja no serà necessari emprar mascareta. L’alleugeriment s’aplica als docents que estiguin immunitzats. És a dir, si fa dues setmanes que tenen la pauta completa de la vacuna o si han passat la malaltia en els darrers sis mesos. Si no ho estan o volen seguir emprant aquest element de protecció, ho podran fer però es demana que utilitzin una que permeti la visió de la boca.

Paral·lelament, també hi ha un nou decret amb els requisits que s’apliquen per accedir al país als viatgers que provinguin de fora de la Unió Europea o de països no assimilats com ara Islàndia, Liechtenstein, Mònaco, Noruega, el Regne Unit, San Marino, Suïssa i el Vaticà. Qualsevol persona de més de 12 anys, independentment de si és un turista o un resident que torna al Principat.

En aquest cas, caldrà disposar d’un certificat de vacunació que demostri que fa mes de 14 dies que té administrada la pauta completa. L’alternativa és haver passat la Covid-19 en els darrers sis mesos o presentar una prova PCR o TMA amb resultat negatiu realitzada en les 72 hores anteriors a l’arribada.

S’aplicarà una excepció a qui vingui de fora de la UE però ja hagi fet estada de 10 dies o més a territori comunitari o d’un dels països assimilats. Això sí, hauran de tenir una declaració jurada on indiquin la data d’entrada a les regions de la Unió i presentar els documents acreditatius que ho justifiquin.

En tots dos casos, si romanen tres o més dies al país, hauran de deixar una còpia d’aquesta documentació a l’establiment on s’allotgin. Aquests hauran de dur un registre diari escrit dels seus clients.

Qui se salti aquesta obligació i sigui enganxat, haurà de fer un confinament preventiu obligatori de 14 dies. Aquest termini es podrà reduir a deu si es fa una prova TMA.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending