Martínez Benazet confirma l'arribada de 5.800 vacunes Pfizer per dilluns vinent

El ministre de Salut subratlla que aquells que hagin passat la infecció durant els darrers sis mesos no hauran de rebre el vaccí pel moment

Comentaris

Vials de la vacuna Pfizer.
Vials de la vacuna Pfizer. ARXIU

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha confirmat que dilluns vinent arribaran 5.800 dosis de la vacuna Pfizer BioNtech procedents d'Espanya. Amb França s'està a l'espera de resoldre alguns tràmits i amb el projecte Covax s'està pendent, simplement, del transport. Ha assegurat que en els pròxims mesos s'haurà vacunat un percentatge molt alt de la població.

Martínez Benazet ha dit que aquells que hagin passat la infecció en els últims sis mesos no s'hauran de vacunar. "Aquest és el nostre criteri, mantenir els sis mesos perquè són excepcionals els casos de reinfecció en els que han passat la malaltia i solen ser de caràcter lleu. Així que si has passat la malaltia en els darrers sis mesos no et cal vacunar-te i ho farem passat aquest període de sis mesos".

Tot i això ha afegit que "farem un seguiment perquè la informació sobre les vacunes també va creixent cada dia, i valorarem quina serà la millor vacuna per administrar i quina dosi. Aquestes persones estan protegides per la infecció recent que han tingut". Ha avançat que el març i l'abril seran dos mesos amb un ritme de vacunació molt elevat. "El nostre interés és que puguem anar relaxant totes les mesures conforme la població es vagi anar vacunant".

El ministre de Salut ha demanat "una mica més de paciència" a la població els propers mesos "perquè ara l'horitzó està més clar gràcies a la vacunació i al comportament estacional del virus de cara a l'estiu. Ha previst una tardor amb una activitat normalitzada.

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending