Un problema informàtic agreuja les ‘retencions’ al centre de vacunació

El centre de l’antiga plaça de Braus torna a viure cues de persones disposades a rebre la vaccinació, amb una àmplia barreja de fases en el procés d’immunització, i amb una espera inusualment llarga per culpa d’una manca d’accés a Internet

Cues aquest migdia al centre de vacunació.
Cues aquest migdia al centre de vacunació. Toni Solanelles

Un problema informàtic que està dificultant l’accés a Internet i, per tant, a la validació de les dades sanitàries està agreujant el que ja de per sí havia de ser una jornada intensa de vacunació. Cert que la intensificació de la pandèmia -o sia, el fet que la Covid torni a collar de valent- està animant de nou la vacunació. Però també que les deficiències tècniques han agreujat les ‘retencions’ al centre de vacunació.

L’antiga plaça de Braus torna a registrar aquest dimecres notables cues de persones disposades a vacunar-se. Hi havia citades un miler de persones. Hi ha de tot, segons que han confirmat fonts oficials. Des de ciutadans que es van a vacunar per primera vegada veient les limitacions que els suposa no estar vaccinat a persones que, seguint la crida de les autoritats sanitàries, acudeixen al centre de vacunació a rebre la tercera dosi. Les crides tant des del ministeri de Salut com dels professionals de la matèria a vacunar-se són constants.

Certament, està vaccinat no resta risc de contagiar-se. Però, en tot cas, sí que sembla que per a les persones sense patologies d’altra mena, el fet de rebre la vacuna alleugereix els símptomes, la clínica, en el cas d’infectar-se. Els darrers dies la gran majoria de les persones que han acabat hospitalitzades, algunes de ben joves -en la quarantena- no havien estat vacunades.

Però si la sensació de col·lapse ha estat major ha estat per una avaria informàtica que ha impedit l’accés a la història clínica de moltes de les persones que acudien al centre de vacunació i que han hagut de fer esperes molt més llargues del que seria habitual.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.