Un problema informàtic agreuja les ‘retencions’ al centre de vacunació

El centre de l’antiga plaça de Braus torna a viure cues de persones disposades a rebre la vaccinació, amb una àmplia barreja de fases en el procés d’immunització, i amb una espera inusualment llarga per culpa d’una manca d’accés a Internet

Cues aquest migdia al centre de vacunació.
Cues aquest migdia al centre de vacunació. Toni Solanelles

Un problema informàtic que està dificultant l’accés a Internet i, per tant, a la validació de les dades sanitàries està agreujant el que ja de per sí havia de ser una jornada intensa de vacunació. Cert que la intensificació de la pandèmia -o sia, el fet que la Covid torni a collar de valent- està animant de nou la vacunació. Però també que les deficiències tècniques han agreujat les ‘retencions’ al centre de vacunació.

L’antiga plaça de Braus torna a registrar aquest dimecres notables cues de persones disposades a vacunar-se. Hi havia citades un miler de persones. Hi ha de tot, segons que han confirmat fonts oficials. Des de ciutadans que es van a vacunar per primera vegada veient les limitacions que els suposa no estar vaccinat a persones que, seguint la crida de les autoritats sanitàries, acudeixen al centre de vacunació a rebre la tercera dosi. Les crides tant des del ministeri de Salut com dels professionals de la matèria a vacunar-se són constants.

Certament, està vaccinat no resta risc de contagiar-se. Però, en tot cas, sí que sembla que per a les persones sense patologies d’altra mena, el fet de rebre la vacuna alleugereix els símptomes, la clínica, en el cas d’infectar-se. Els darrers dies la gran majoria de les persones que han acabat hospitalitzades, algunes de ben joves -en la quarantena- no havien estat vacunades.

Però si la sensació de col·lapse ha estat major ha estat per una avaria informàtica que ha impedit l’accés a la història clínica de moltes de les persones que acudien al centre de vacunació i que han hagut de fer esperes molt més llargues del que seria habitual.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending